reklama 11A

Povinný dokument TRACES při svodech mimo ČR

ČJF upozorňuje, že v návaznosti na vývoj nákazové situace Infekční anemie koní (E.I.A.) v okolních zemích, je u všech koní účastnících se svodů (závody, přehlídky, výstavy,...) mimo území ČR v rámci EU, povinně vyžadován dokument TRACES...
18.06.2015 10:17  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
...vystavený Krajskou veterinární správou ČR!!! V návaznosti na nařízení Státní veterinární správy ČR je dokument TRACES povinně vyžadován u koní účastnících se svodů (závody, výstavy, přehlídky, ...) a pocházejících mimo území ČR!!!
 

Aktuální stav nákazové situace infekční anémie koní k 12. 6. 2015
 
Česká jezdecká federace upozorňuje všechny účastníky závodů, pořádaných mimo území České republiky v rámci Evropské unie, že v návaznosti na vývoj nákazové situace Infekční anemie koní (E.I.A.) v okolních zemích, je u všech koní, účastnících se závodů mimo území ČR v rámci EU, povinně vyžadován TRACES, vystavený Krajskou veterinární správou ČR!!! Bez tohoto úředního dokumentu není možné povolení startu daného koně na dotyčných závodech, ani jeho ustájení v místě konání závodů!!
 
Z toho vyplývá, že povinnost vystavení dokumentu TRACES danému koni ze strany KVS ČR, je již nejenom při cestách delších 8mi hodin cesty (jako tomu bylo dříve), ale při každém přesunu koně mimo území ČR v rámci EU na veškeré závody, svody, výstavy apod.!! 
Česká jezdecká federace dále upozorňuje, že v návaznosti na nařízení Státní veterinární správy ČR ze 04.06. 2015, je dokument TRACES povinně vyžadován u všech koní účastnících se svodů (závody, výstavy, přehlídky, ...), přivážených na území České republiky z jiných zemí!!! Bez tohoto dokumentu není možné danému koni povolit start v daných závodech, ani jeho ustájení v místě konání závodů.
 
Zdroj: www.cjf.cz



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE