reklama 11C

Světový pohár spřežení v Nebanicích zná účastníky

Tradiční mezinárodní závody spřežení zapsané do seriálu Světového poháru pro kategorii čtyřspřeží budou letos obohaceny o týmovou soutěž CAIO. Mítink se koná 28. – 31. července, a na přihláškách nechybí mimo jiné úřadující mistr Evropy.
30.06.2016 12:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V Nebanicích budou mít diváci šanci vidět v akci úřadujícího mistra Evropy. Němec Michael Brachle si vyjel titul loni v Cáchách. Foto: FEI / Dirk Caremans

Mezinárodní vozatajské závody v Nebanicích se letos konají během posledního červencového víkendu. V kategorii čtyřspřeží, která je započítávána do Světového poháru, se navíc premiérově pojede týmová soutěž CAIO. Už v loňském roce dorazily na západ Čech hvězdy světového formátu. Pořadatel zajistil další nové překážky a neustále pracuje na zlepšení technických podmínek maratonu, který staví čtyřhvězdový nizozemský stavitel Johan Jacobs, což přitáhlo mnoho výborných jezdců i letos.
 
Definitivní přihlášky byly uzavřeny 29. června a v nejatraktivnější kategorii CAIO-W pro čtyřspřeží můžeme najít obhájce vítězství z předchozího ročníku Georga von Steina (GER) který drží na světovém žebříčku pátou příčku, nebo jeho krajana a úřadujícího mistra Evropy Michaela Brauchla. Ten je v celosvětovém bodování osmý. V barvách Nizozemí bude startovat jezdec číslo sedm Theo Timmerman. Nizozemci pošlou další dva nositele slavných vozatajských jmen. Dorazí Bram Chardon, syn IJsbranda Chardona, jednoho z nejlepších vozatajů světa. Další z hvězdných jmen je Peter De Ronde, což je bratr Koose de Rondeho.
 
Týmy pro CAIO sestaví celkem pět zúčastněných zemí: Francie, Německo, Nizozemí, Rakousko a Česká republika, kterou budou reprezentovat Jiří Nesvačil a jeho synové Radek a Jiří. Polsko, Švýcarsko a USA vyšlou jednotlivce. Za USA bude startovat členka rodiny vlastnící slavné žvýkačkové impérium Misdee Wrigley-Miller. 
 
Devětadvacet spřežení je přihlášeno do soutěže párů, včetně českých zástupců Josefa Hroudy, Jaroslava Kohouta, Zdeňka Jiráska a Martina Gössla, kterému se na domácí půdě v Nebanicích většinou daří. Do jednospřeží jsou překvapivě přihlášení pouze tři účastníci, dva Němci a jeden nizozemský jezdec.
 
Diváci uvidí také pět čtyřspřeží pony, a to z Francie, Maďarska, Německa, Rakouska a Velké Británie. Tři páry z Německa pak odstartují do soutěže dvojspřeží pony.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE