reklama 11C

Parkur zamíchal čtyřspřežími při CAI3*-W Nebanice

Ve dnech 9. – 12. července proběhly mezinárodní závody CAI3* Nebanice, jejichž součástí je i soutěž čtyřspřeží zapsaná do série Světového poháru. Ta do ČR přilákala světové špičky v této disciplíně. Známe ale výsledky všech kategorií, čtěte níže…
12.07.2015 17:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Vítěz kategorie čtyřspřeží Georg von Stein v maratonské překážce. Foto: EquiTV

Třetí a poslední část soutěže, nedělní jízda mezi kužely, zamíchala pořadím v kategorii čtyřspřeží. Po maratonu vedl Nizozemec Theo Timmerman, jenže v neděli zajelpatnáctý výsledek na parkuru! Ve hře ho udržel náskok z drezury, a nakonec dosáhl na celkové třetí místo. Druhý skončil Glenn Geerts z Belgie, který podal velmi vyrovnané výkony, i když parkur ho asi také mrzel. Z drezury i maratonu držel druhý nejlepší výsledek, zatímco jízda v kuželech bylapátá nejlepší. To otevřelo dveře k vítězství dalšímu ze členů elitní světové desítky, Němci Georgovi von Steinovi. Ten totiž první den figurovalna čtvrté příčce, ale maratonměl třetí nejlepší a jeho parkur byl druhý v pořadí, což v součtu stačilo na celkové vítězství. Od druhého Belgičana jej dělilo pouze 1,1 bodu.
 
Další jezdci ze světové špičkyŠvéd Fredrik Persson a Švýcar Ulrich Werner, ztráceli lehce už v maratonu, a ani parkur jim nepomohl. Světová trojka Fredrik Persson se musel spokojit s šestým místem, Ulrich Werner dojel osmý, těsně před nejlepším z českých vozatajů Radkem Nesvačilem, který tak také ztratil výhodu vydařené drezury.
 
V kategorii dvojspřeží si nenechal vítězství sebrat po maratonu vedoucí Američan Arnold Jacobs, následován Ladislavem Jirgalou. Třetí místo vybojoval Martin Gössl, který již tradičně bodoval v maratonu, kdy v domácím prostředí zajel stejně jako loni nejlépe ze všech.
 
Jednospřeží zcela ovládl Franz Schiltz z Lucemburska. Do soutěže zapřahal dvakrát. Ve všech třech částech soutěže suverénně zvítězil s koněm Gilberto Gold TSF, takže výhru mu nikdo nedokázala vzít. Navíc s druhým svým koněm Frodem skončil druhý. Třetí místo obsadil Daniel Aeschenbacher (SUI). Nejúspěšnějším Čechem soutěže byl Libor Kurka, který obsadil pátou příčku.
 
V čtyřspřeží pony zvítězil Martin Ritter (GER), třetí místo obsadil jeho krajan Reiner Ochs. Mezi ně se vklínil Francouz Rolf Guthmann. Pony páry ovládl Ewoud Boom z Nizozemí. 
 
Kompletní výsledky najdete ZDE
 
Více také naleznete v záznamu závodů – viz. odkaz níže



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE