reklama 11B

Svátek dětí a poníků: třetí kolo PGC v Martinicích

ikonka

V sobotu 2. června slavily děti svůj svátek společně s poníky. Spolek Pony-games CZ totiž v Martinicích pořádal třetí kolo letošního Pony-games cupu. Cílem celé akce bylo umožnit všem dětem „zapojení do hry“. Připraveny byly nejen klasické turnaje…
04.06.2018 13:31  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Kromě klasických turnajů byly pro děti připraveny soutěže s poníkem na ruce či úplně bez něj. O zahájení celého dne se postaraly děti do deseti let v soutěži PG – přípravka, v níž se startuje ve dvou až tříčlenných týmech, přičemž každý jede sám dráhou s rozličnými úkoly, které využívají materiál prvních osmi her. V nejlepším čase ji dokončila dvojice Farmy Baštěk (A. Kaucká a J. Z. Vinš).

Následovaly turnaje dvojic. Rozhodoval je renomovaný francouzský rozhodčí Pierre-Luc Portron, který se na česká hřiště pravidelně vrací a pomáhá zde s rozvojem pony-games. V první soutěži startovaly dvojice dětí do 12 let. Čekalo na ně šest her, se kterými si opět nejlépe poradili oranžoví z Farmy Baštěk (E. Havlůjová, V. Voborová).

V kategorii do 14 let se hrálo her osm. Skvělý výkon podala dvojice z JK Rpety (S. Hrkalová a M. Bělohlávková), která obhájila vítězství z minulého kola a dokončila s náskokem šesti bodů před dvojicí z Trojanovic (K. Pšenicová a K. Zemanová).

Startovní listina nejstarší kategorie, do 18 let, obsahovala i dvě rakouské dvojice a slibovala tedy hezkou podívanou. Devět her skutečně přineslo napínavý souboj plný krásných výkonů v podání již zkušených jezdců. První místo nakonec vybojovala dvojice JK Rpety (K. Vikusová a M. Boučková) před oběma rakouskými celky.

Odpoledne zahajovaly dvě soutěže určené začínajícím dětem. První se jmenovala Pony-games ze země a startovaly v ní 2 – 3 členné týmy. Úkolem dětí bylo provést poníka připravenou dráhou v co nejlepším čase a pokud možno bez penalizace. Všechny děti své poníky velmi dobře vodily včetně nejmladších účastnic, kterým bylo teprve pět let. Z deseti týmů vyšel vítězně oranžový trojlístek a postaral se o hattrick pro Farmu Baštěk.

Druhou soutěží byly Pony-games bez pony, kde si děti mohly vyzkoušet, jak se hraje turnaj na velkém hřišti, nejezdily však přitom na ponících, ale běhaly po svých. Jak se ukázalo i nejmenší pony-games jezdci mají skvělou fyzičku a za mohutné podpory diváků ze sebe vydali maximum. Vítězi tedy byli všichni.

Závěr dne patřil pony-games týmům, mezi nimiž v obou kategoriích (U12 a U14) nenašli přemožitele jezdci rakouské stáje Daneder.

O shrnutí jsme požádali A. Maškovou z pořádajícího PG CZ: „Akcí Svátek dětí a poníků jsme chtěli umožnit setkání malých a začínajících dětí s těmi většími a zkušenějšími, abychom jim poskytli motivaci a chuť jezdit na koni . Snažili jsme se přitom zachovat myšlenku pedagogiky úspěchu, tzn. děti soutěžily bez pomoci dospělých v přiměřených úkolech podle své aktuální úrovně. Domnívám se, že se nám to opravdu podařilo a to zejména díky veliké podpoře ze všech stran. Čímž děkujeme všem dobrovolníkům, sponzorům i zúčastněným. A doufáme, že obdobné podniky na sebe nenechají dlouho čekat“.

 

Autor: Spolek Pony-games CZ




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE