reklama 11B

Pony-games Cup 2018 zahájen na Moravě

ikonka

Letošní první kolo Pony-games Cupu se konalo v neděli 8. dubna v jihomoravských Našiměřicích. Celý seriál probíhá stejně jako předchozí dva ročníky pod záštitou České jezdecké federace a ve spolupráci se spolkem PG CZ…
10.04.2018 18:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Pořadatelem úvodní akce byl klub TJJ Lucky Drásov, který je sice známý spíše voltižnímu publiku, ale organizaci pony-games zvládl na výbornou.

V sobotu soutěžím předcházel společný trénink, kterého se zúčastnilo na třicet dětí. Vedla jej Alžběta Mašková a jezdci si při něm vyzkoušeli práci "v ateliérech", neboli v drahách s rozličnými úkoly, které zlepšují přesnost vedení poníka, jistotu v sedle a rovnováhu jezdce.

Nedělní soutěže začínaly PG přípravkou, letošní novinkou, která je určena dětem do 10 let. Ve dvou až tříčlenných týmech absolvují postupně danou dráhu, v níž jsou různě upravené úkoly z prvních osmi her (úroveň 2). Jede se na čas, při čemž se započítávají dva nejlepší, jezdec neopravuje chyby, ale dostává za ně časovou penalizaci. V letošní premiéře se nejvíce dařilo týmu z JK Trojanovice.

Poté následovaly jednotlivé turnaje. Zahajovaly je dvojice do 12 let, ve kterých si se šesti hrami nejlépe poradila děvčata z JK Trojanovice. V U14 se nejvíce dařilo oranžové dvojici z Ponyklubu Kobeřice a v nejstarší kategorii U18, se z vítězství radovala dvojice zastupující JK Rpety.

V týmových soutěžích si první místo v U12 vybojoval tým JK Trojanovice a v U14 tyrkysový tým JK Rpety.

Pony-games Cup zůstává na Moravě, neboť příští kolo se pojede 8. května v Trojanovicích.

Zdroj: tisková zpráva PGC




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE