reklama 11C

Start série GCT 2018 v Mexiku se všemi hvězdami

ikonka

Série skokových závodů CSI5* Longines Global Champions Tour a Global Champions League odstartuje v Mexico City ve dnech 22. – 25. března. První mítink na okruhu si nenechá ujít řada světových hvězd parkurového sportu.
20.03.2018 15:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Vítězem Grand Prix se loni stal Martin Fuchs (SUI). Foto: Stefano Grasso
 
Mnoho z nejvýše postavených jezdců světového pořadí je připraveno zahájit sérii Global Champions při prvním mítinku v Mexiku. Simon Delestre (FRA), Eric Lamaze (CAN), Bertram Allen (IRL), Marcus Ehning (GER), Christian Ahlmann (GER), Gregory Wathelet (BEL), Lorenzo de Luca (ITA), Steve Guerdat (SUI), Daniel Deusser (GER), Kevin Staut (FRA), Nicola Philippaerts (BEL), Olivier Philippaerts (BEL) a Maikel van der Vleuten (NED), to je jen pár jmen z parkurové extratřídy, která se objeví na startu.
 
Účast si nenechají ujít dva bývalí šampioni série Edwina Tops-Alexander (AUS) a Scott Brash (GBR). Právě oni jsou jedinými jezdci, kterým se podařilo titul na okruhu získat dvakrát. Tops-Alexander uspěla v letech 2011 a 2012, následující dva roky kraloval Brash.
 
Šestnáctá sezona GCT bude opravdovou výzvou a zkouškou. Jezdci zavítají na jedinečná kolbiště, jako jsou velké travnaté arény, třeba právě v Mexico City či v Madridu až po malá písková kolbiště, jako vyroste například v přístavišti jachet v Monaku. 
 
V roce 2017 přilákaly závody v Mexiku na 20 000 fanoušků, čímž se nezapomenutelně zapsaly do kalendáře série. Všichni budou moci sledovat soutěže online prostřednictvím GCTV.
 
Letos se špičkovému parkurovému sportu otevře park Campo Marte ve dnech 22. – 25. března. 
 

Kompletní informace najdete na webu LGCT 

 
Zdroj: tisková zpráva LGCT
 
Foto: LGCT / Stefano Grasso



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }