reklama 11B

Global Champions Tour odtajnila kalendář 2018

ikonka

V roce 2018 se můžeme těšit na 17 mítinků napříč kontinenty v rámci světových seriálů Longines Global Champions Tour (LGCT) a Global Champions League (GCL). Čeká nás tak rozšíření tohoto prestižního seriálu, a to včetně pražského vrcholu Playoffs…
03.02.2018 13:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Každé z šestnácti kol, která jsou zařazena do klasické sezony, budou součástí strhujícího a zcela nového vyvrcholení, které se uskuteční v Praze s názvem Global Champions Prague Playoffs.

Jména jednotlivých týmů budou oznámeny v brzké době. Longines Global Champions Tour, která je určena individuálním jezdcům, je jednou z nejatraktivnějších soutěží a pravidelně se právě na startu těchto závodů sejde největší počet nejlepších jezdců světa, a to dle aktuálního FEI skokového žebříčku. V roce 2017 se v 80% účastnilo soutěží při Global Champions Tour až sedm jezdců z top ten světového žebříčku. Jak zmínil šampion roku 2017 Harrie Smolders, vyšší úroveň již ani není možná.

Úvod v roce 2018 bude patřit kolu v Mexiko City, a to ve dnech 22. - 25. března. Následovat bude kolo v Miami Beach (5. – 7. dubna), a to opět pouhých pár metrů od hladiny Atlantského oceánu. Následně se přesune mítink do Číny, a to konkrétně do Šanghaje (20. – 22. dubna).  Následovat bude první evropská zastávka v hlavním města Španělska (4. - 6. května). I další kola se budou odvíjet v Evropě, a to v německém Hamburku (10. – 12. května) a poté v nové destinaci v Saint Tropez (31. května - 2. června).

V červnu se dále uskuteční ještě tři kola, a to v Cannes (7. - 9. června), v Cascais v Estoril (14. - 16. června) a také v Monaku (28. - 30. června).  Fanoušci se mohou těšit také na tradiční závody v hlavním městě Francie. V Paříži se bude letos závodit ve dnech 5. - 7. července. V témže měsíci bude následovat také skokový podnik v Chantilly a také se o slovo přihlásí německé hlavní město Berlín.

V hlavním britském městě, a to opět přímo v srdci Londýna, se představí úspěšní jezdci hned z kraje srpna. Dále se dění přesune do Holandska, a to konkrétně Valkenswaardu (10. - 12. srpna). Předposlední kolo před pražskými závody se bude konat v Římě (6. - 9. září). Po něm se závody přesunou opět o něco dál, a to až do Kataru (8. - 10. listopadu).

Šestnáct nejlepších týmů se kvalifikuje do finálového víkendu, který bude hostit magické hlavní město České republiky. Konečné zúčtování pak proběhne při Longines Global Champions Super Grand Prix, což bude vyvrcholení pro nejlepší světové jezdce v rámci individuální soutěže.

Premiéra se v Praze uskuteční ve dnech 13. - 16. prosince, a to v 02 aréně, které hostí důležité koncerty a sportovní události.

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva LGCT




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE