reklama 11C

Srpen v Pardubicích zahájí KMK a šampionát

Jen pár dnů po MČR ve všestrannosti a Letním dostihovém dnu se brány pardubického závodiště otevřou mezinárodnímu šampionátu a Mistrovství ČR haflingů, kterému budou předcházet „zkoušky“ mladých koní ve všestrannosti, a to ve dnech 3. – 6. srpna…
01.08.2017 19:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Srpnový program na závodišti otevřou Kritéria mladých koní ve všestrannosti (KMK). Ve čtvrtek 3. srpna prověří koně a jezdce v drezuře, parkuru a terénní zkoušce. Ta se uskuteční v atraktivním prostředí dostihové dráhy a zcela určitě využije náročné prvky z tratí nedávného mistrovství ve všestrannosti. Závodí koně čtyřletí a pětiletí.

V pátek 4. srpna KMK vystřídá mezinárodní šampionát a Mistrovství ČR haflingů, jehož program bude pokračovat až do neděle 6. srpna. Pro pořadatele – Český svaz chovatelů haflingů to bude vůbec první mezinárodní akce v jeho historii. Spolu s Asociací svazu chovatelů koní ČR, Světovým svazem haflingů a Dostihovým spolkem a.s. do Pardubic pozvali chovatele, majitele i jezdce z celé Evropy. Tato akce bude zahrnovat výstavu koně plemene hafling a sportovní šampionáty v jezdeckých disciplínách, tedy v drezuře, parkuru, všestrannosti či spřežení a také cvalové dostihy. Chybět nebudou ani praktické workshopy a semináře. Slavnostní zahájení šampionátu se uskuteční v pátek 4. srpna a předcházet mu budou drezurní zkoušky. Naopak po slavnostním aktu budou následovat parkury. Sobota bude patřit krosům a také zahájí soutěže vozatajů, stejně jako výstavy plemenných hřebců a klisen. V neděli vyvrcholí všechny jezdecké disciplíny a pro diváky je připravena i ukázka paradrezury. Akci finančně podpořilo Ministerstvo zemědělství ČR.

Plemeno hafling pochází z jižního Tyrolska, z oblasti kolem městečka Bolzana. Zde vzniklo křížením malých horských plemen zřejmě s orientálními koňmi. Haflingové jsou známí svými všestrannými dovednostmi, více než ve sportu jsou však využíváni spíše v agroturistice a pro volný čas. „Podle mě zbarvení haflingů přesně kopíruje charakter Alp – srst mají v barvě hor, bílou hřívu jako sníh na vrcholcích Alp,“ popisuje plemeno předseda Českého svazu chovatelů haflingů Jaroslav Dražan.

Podrobnější časový harmonogram je k dispozici na www.zavodistepardubice.cz, případně na stránkách Českého svazu chovatelů haflingů www.haflingove.cz.

Zdroj: tisková zpráva – Dostihový spolek a.s.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE