reklama 11D

Sobota v Lysé ve znamení estetických disciplín

ikonka

V sobotu 24. března patřila hala na výstavišti v Lysé nad Labem při Jezdeckém festivalu dvěma estetickým disciplínám jezdeckého sportu. Zatímco dopoledne se konaly drezury, odpoledne byla na programu voltiž. O závěr dne se následně postarala show…
25.03.2018 01:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Dopoledne v Lysé nad Labem nabídlo celkem čtyři drezurní úlohy. Ve třech případech se jednalo o soutěže vypsané jako kür, tedy volné sestavy na hudbu. V nejnáročnější soutěži vIM1/2016 startovali celkem čtyři účastníci. Vítězka Anna Reinbergerová se představila v sedle koně Special Coloured a za svoji volnou sestavu získala od rozhodčích 68,541 %. To jí zajistilo zhruba s jednoprocentním náskokem první příčku. 
 
I další dva účastníci obdrželi v této soutěži velice dobré hodnocení a o pořadí nakonec rozhodovaly pouhé desetiny procenta. Zisk 67,841 % nakonec stačil na druhé místo Petře Balnarové s koněm Finch Brano Group. Třetí skončil Filip Minařík a Storm II s výsledkem 67,500 %.
 
Dalšími vítězkami se v drezurních soutěžích staly Andrea Bauerová s koněm Sir Silvano a také Anna Mikolášová s koněm Colet 1. Před zaplněnými ochozy předvedla také drezurní ukázku na úrovni Grand Prix Vanda Bělinová s koněm Conelly, která tím zakončila dopolední drezurní blok.
 
V rámci odpoledního dění se představili voltižní cvičenci, a to v kategoriích jednotlivců i skupin. Mezi skupinami nechyběl ani albertovský tým s označením „Junior 1“. Členi skupiny, kteří se snaží mj. o účast na Světových jezdeckých hrách v Tryonu, potvrdili své kvality a získali vysoké hodnocení 7,975 bodu. V pětičlenném startovním poli tak se slušným náskokem zvítězili. 
 
Mezi jednotlivci startovali účastníci v kategoriích ženy junior A a junior B. Na zcela nejlepší hodnocení mezi jednotlivci dosáhla zástupkyně TJ Slovan Frenštát pod Radhoštěm Tereza Czyžová, která sbírá úspěchy i na mezinárodních závodech. Tentokrát obdržela od rozhodčích 7,707 bodů a v kategorii junior A s přehledem zvítězila. I mezi juniory B se z první příčky radovala reprezentantka frenštátského klubu. Klára Kyselá. Ta si na konto připsala 6,625 bodů. 
 
O závěr čtvrtého závodního dne pátého ročníku Jezdeckého festivalu se v Lysé nad Labem postarala večerní show, která přinesla různé ukázky napříč jezdeckým sportem. Příchozí se dočkali elegantního předvedení drezury či jízdy v dámském sedle, dále mohli vidět napětí a rychlost při Jump and Drive a nechyběla ani přehlídka plemenných hřebců ze Zemských hřebčinců v Písku a Tlumačově. V rámci programu také figurovali zástupci Národního hřebčína Kladruby nad Labem, kteří se postarali o krásný závěr celé show. 
 
Nedělní den je ve znamení spřežení, která se utkají o konečné pořadí vozatajské části seriálu Zimní jezdecký pohár 2018. Diváci uvidí rekordní počet více než padesáti kočárů. Pro aktuální informace sledujte webové stránky pořadatele www.jezdeckyfestival.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE