reklama 11B

Skokový trénink s BT: pravidelnost pohybu

Máme pro vás první díl letošní série populárních tréninkových videí s parkurovou jezdkyní Barborou Tomanovou. Hned na úvod se podíváme, jaké pokroky udělala s mladou klisnou Scarface, kterou vám představila už v minulé sérii.
04.04.2017 19:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

TRÉNINKOVÉ VIDEO SLEDUJTE ZDE

V prvním díle nové série tréninkových videí pracuje Barbora Tomanová s osmiletou Scarface. Klisnu představila už v loňské sérii, a video bylo jedno z nejdiskutovanějších, která natočila. 

Scarface je komplikovaná při práci doma i na závodech, je třeba u ní hodně dbát na pravidelnost chodů mezi skoky. Úvodní opracování probíhá na chambonu, což klisnu nutí protáhnout rámec, více se uvolnit a hlavu držet dopředu a dolů. 

Na chambonu se pracuje i při kavaletových cvičeních v klusu. Klisna často není při ježdění rovná, čemuž prospěje kříž z kavalet, který nejen koně ale i jezdce nutí najet správně rovně. Následuje přidání kavalet na diagonále, dvojice často mění směr i chody. 

Skokové cvičení už probíhá bez chambonu na martingalu, dvojice překonává z kruhu kolmý skok, a to nejprve v klusu, což je dobré pro zlepšení koncentrace koně a je to také užitečné posilovací cvičení. Později se přidá stejné cvičení, avšak ze cvalu. Nechybí také skoková práce v IN-OUTech a skoková řada složená ze dvou kolmých skoků doplněná křížky a kavaletami na zemi.

Sledujte celé video, ve kterém se dozvíte řadu důležitých informací. A nezapomeňte, jak důležitá je pochvala!
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE