reklama 11B

Seriál Zlatá podkova zná termínovou listinu 2016

Na schůzi OV seriálu závodů Zlatá podkova 26. října 2015 v Humpolci došlo ke schválení termínové listiny a sportovně-technických podmínek tohoto seriálu pro rok 2016. Odstartuje 16. května v Pardubicích a vyvrcholí 21. srpna v Humpolci...
11.11.2015 13:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B


 
Foto v galerii Josef Malinovský
 
Pořadatelé kvalifikačních kol budou dle zájmu vypisovat všechny kvalifikační soutěže ve své disciplíně. Pořadatelům kvalifikačních kol ve všestrannosti se doporučuje vypisovat závody jako dvoudenní
 
Stejně jako v předchozích ročnících se doporučuje vypisovat při kvalifikačních kolech všestrannosti rámcové soutěže „ZK“, „Z“ a „ZL“ otevřené pro všechny koně. Také pořadatelům soutěží spřežení se doporučuje vypisovat soutěže nižších stupňů pro začínající jezdce a koně.
 
Na Slovensku lze výsledky ze závodů ve všestrannosti, které ve spolupráci s OV ZP určí Komise všestrannosti Slovenské jezdecké federace, uznat jako kvalifikační pro účast ve finále ZP 2016. Kvalifikační podmínky jsou stejné jako v ČR.
 

TERMÍNOVÁ LISTINA ZLATÉ PODKOVY 2016

PARDUBICE 16. – 17. 4. Všestrannost
DVOREČEK 30. 4. – 1.5. Všestrannost
SEMICE 7. – 8. 5. Spřežení
TĚŠÁNKY 7. – 8. 5. Všestrannost
BOROVÁ 14. – 15. 5. Všestrannost
TĚŠÁNKY 21. – 25. 5. Spřežení
PANSKÁ LÍCHA 4. – 5. 6. Všestrannost
MIMOŇ 11. – 12. 6. Spřežení
LOŠTICE 18. – 19. 6. Všestrannost
MIKULOV 25. – 26. 6. Spřežení
PARDUBICE 8. – 10. 7. Spřežení
HUMPOLEC 16. – 17. 7. Všestrannost
ČAKOVIČKY 23. – 24. 7. Spřežení
HUMPOLEC – FINÁLE 19. – 21. 8. Všestrannost a spřežení
 

Informace z jednání OV Zlaté podkovy

Z funkce předsedy Organizačního výboru seriálu závodů ZP odstoupil p. Háva, který informoval přítomné o svém rozhodnutí a důvodech pro něj, zároveň poděkoval za dlouholetou spolupráci a popřál všem pořadatelům, aby si dokázali i nadále udržet svou nezávislost při pokračování v tradici ZP. Poté předsedající poděkoval p. Hávovi a za veškerou činnost ve prospěch ZP. Nového předsedu Organizačního výboru seriálu závodů ZP jmenuje správní rada o.p.s. na svém nejbližším zasedání.
 
V roce 2015 se uskutečnil 50. ročník Seriálu závodů Zlatá podkova. Krátké zhodnocení provedl předseda správní rady Ing. Mácha. Zdůraznil význam kvalifikačních kol a také shrnul všechny akce pořádané k tomuto výročí. Konstatoval, že celý ročník byl velmi úspěšný a byl důstojnou oslavou významu Zlaté podkovy v rámci závodů ve všestrannosti i spřežení. Zlatá podkova je i po 50. letech mezi jezdci všestrannosti a spřežení stále oblíbená. Jako pořadatelé Zlaté podkovy můžeme sebevědomě prohlásit, že ZP se stala nedílnou a významnou součástí jezdeckého sportu. Musíme být hrdí na to, že ve své době ZP zachránila disciplíny všestrannost a spřežení a její tradice může pokračovat i do budoucna.
 
I v rámci 50. ročníku proběhla v Humpolci ve spolupráci se SCHČT „Přehlídka výkonných koní plemene ČT“. Opět ji lze hodnotit velice kladně a také mezi majiteli koní je stále více oblíbená. Bylo by dobré v této spolupráci pokračovat a nadále jí rozvíjet. Kontaktní osobou mezi OV ZP a SCHČT je ředitel Školního statku v Humpolci a předseda správní rady o.p.s. Ing. Jan Mácha.
 
P. Sůrová požádala o možnost přesunutí termínu kvalifikačního kola v Kolesech na jiný termín. Po projednání a diskuzi o termínech pro rok 2016 nebyla tato žádost OV ZP schválena a pořadatelé kvalifikačního kola v Kolesech se následně rozhodli tento závod v roce 2016 nepořádat.
 
Ve spolupráci s komisí všestrannosti požádali o zařazení do seriálu závodů ZP pořadatelé z Mimoně a Čakoviček. Tato žádost byla OV ZP schválena.
 

CELÝ ZÁPIS A SPORTOVNĚ-TECHNICKÉ PODMÍNKY KE STAŽENÍ ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE