reklama 11B

Seriál Central Europe Jumping Cup 2015 v Olomouci

Ve dnech 8. až 10. května zavítá do Olomouce středoevropský seriál parkurových závodů nazvaný Central Europe Cup 2015. Ten se letos nově koná hned ve třech zemích. Nováčkem se stal pořadatel z Maďarska, který uspořádal během dubna v Bábolně 1. kolo.
07.05.2015 14:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Equine Sport Center v Olomouci Lazcích je nejen hostitelem jednoho ze tří kvalifikačních kol seriálu. Navíc totiž na tamním kolbišti celý ročník vyvrcholí. Stane se tak ve dnech 31. července až 2. srpna, kdy je naplánováno velké finále. Další hostitelskou zemí je Slovensko. Závody v Pezinku proběhnou od 19. do 21. července.
 
Olomoucký pořadatel vypsal v souladu s pravidly soutěže ve čtyřech túráchtzv. Hobby, Little, Medium a Big Tour. Hobby Tour je přístupná pouze pro jezdce s výkonností do 125 centimetrů. Jezdci, kteří chtějí bodovat v Little Tour nesmí mít výkonnost vyšší, než je stupeň ST (135 cm). Těm, kteří toto kriterium neplní, je sice umožněno startovat, ale nebudou mít své výsledky do jednotlivých seriálových túr započítávány.
 
Další dvě vyšší túry, tedy střední a velká, jsou otevřené. Největším lákadlem bude jistě Big Tour – Cena firmy Cerditas, která zahrnuje jak v sobotu, tak v neděli středně těžkou soutěž. O něco obtížnější bude ta nedělní s výškou překážek do 140 centimetrů, což bude o 5 centimetrů více, než v sobotu. Navíc, 10 nejúspěšnějších jezdců ze základního kola nedělní soutěže postoupí do dílčího finále, kde se o nejvyšší příčky v tomto kole utkají na zkráceném parkuru.
 
Na seznamech účastníků figuruje celá řada jezdců, kteří se pravidelně účastní domácích závodů nejvyšší úrovně. Mezi nimi nechybí např. úřadující mistr České republiky Jiří Hruška, vítěz loňského ročníku Českého skokového poháru Marek Klus, nebo Rudolf Doležal, který vyhrál hlavní soutěž při druhých dubnových závodech v Olomouci. Z dalších českých jezdců nebude chybět například Denisa Bittnerová, která se velmi dobře vede v žebříčku Českého skokového poháru 2015, nebo Josef Kincl a Jan Zwinger. Z Maďarska sice žádní jezdci přihlášku nezaslali, olomoucké závody však lákají pravidelně jezdce ze Slovenska. Tentokrát jsou přihlášeni mimo jiné Igor Šulek nebo Zdeno Kuchár
 
Pro jezdce budou květnové olomoucké závody poslední příležitostí vyzkoušet si v rámci závodů tamní kolbiště před hlavním bodem letošní parkurové sezony, kterým bude od 11. do 14. června Světový pohár J&T Banka CSI3*W Olomouc. Další podrobnosti najdete na adresách www.escolomouc.cz nebo www.csi-olomouc.cz



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE