reklama 11C

Olomoucké ST ve videoreportáži EquiTV

Na poslední dubnový víkend byly vypsány už druhé letošní závody konané v areálu Equine Sport Centra v Olomouci Lazcích. Od 24. do 26. dubna proběhlo na tamním kolbišti více než 500 startů. My se však zaměříme až na nedělní vrcholnou sout
01.05.2015 09:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

VIDEOREPORTÁŽ NALEZNETE ZDE

se divákům prezentovalo dvacet jedna dvojic, přičemž několik jezdců sedlalo dva i více koní. I přes zdánlivě nízký počet startujících mohli diváci sledovat velmi kvalitní startovní pole v čeleúřadujícím mistrem České republiky nebo vítězem Českého skokového poháru 2014.

Lenka Gladišová, kteráOlomouci zvítězila s Irrasem při prvních jarních závodech, tentokrát závodila jenAdamem 4. V základním kole jednou chybovala, do rozeskakování se tedy nedostala a celkově skončila jedenáctá. Rovnou tři koně přihlásila do hlavní soutěže na stupni obtížnosti ST** s výškou překážek 140 centimetrů Lucie Strnadlová. Nejlépe si vedlaklisnou Carinou 6, s níž zaznamenala jedno shození. Dosažený čas 78,43 sekund ji přisoudil konečnou desátou příčku. Domácí jezdec Radovan Cibere se Zacate Cas skončiljedním shozením těsně za všemi bezchybnými dvojicemi na deváté pozici. Do rozeskakování ovšem postoupil se svým druhým koňským svěřencem. Martin Řezníčekprvním ze svých koní Satisfaction dvakrát chyboval, ale s Priscilou po čistém základním kole trať rozeskakování okusil a překonal jidevíti trestnými body, což znamenalo konečné osmé místo. Úřadující mistr České republiky Jiří Hruška sedlaltéto soutěži také dva koně. ZatímcoAcoradií MX se mu příliš nevedlo, s Carethagempatřil mezi bezchybné jezdce. V rozeskakování se však bohužel nevyhnul shození na posledním skoku, a tak se musel spokojit i přes velmi dobrý čas se sedmou příčkou. Slovenský reprezentant Igor Šulek startovaltéto soutěži se třemi koňmi a hned se dvěma postoupil do rozeskakování. S Gitanem dokončil bez chybyčase 44,76 sekundy, což mu nakonec vyneslo velmi pěkné páté místo. S Wawo Aquiradem taktéž neinkasoval žádný trestný bod, ale čas měl o něco málo horší a skončilním tak šestý. Vítěz loňského finále Českého skokového poháru Marek Klus před sebou pravděpodobně další slibnou sezonu. S Carisonem zajel bezchybné základní kolo a stejně takcíli rozeskakování mu na tabuli svítila nula. Na prvních čtyřech místech dělily jezdcejen nepatrné rozdílyřádu desetin sekundy a jeho čas 41,35 ho zařadil na čtvrtou pozici. Radovan Cibere s valachem Dollar Lookem zvládl taktéž rozeskakovánínulou na bodovém kontě a jelikož měl čas o půl vteřiny rychlejší než Marek Klus, mohl se radovatbronzové pozice. Marek Klus měl ale ještě jedno želízkoohni. Podruhé nastoupil do parkurukoněm Crado von Wichenstein a předvedl opět precizní jízdu. Přidal navíc vynikající čas 40,35 sekundy a díky tomu dokončil jako druhý nejlepší. Tím vůbec nejlepším byl Rudolf Doležal s klisnou Larou Croft. Po bezkonkurenčně nejrychlejším základním kole dokázal zajet i rozeskakovánínejlepším čase, byťnáskokem pouhých 6 setin sekundy.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE