reklama 11B

Rozhovory s jezdci Indoor Master 2017 v Šamoríně

ikonka

Ve dnech 24. - 26. listopadu proběhly v Šamoríně na Slovensku mezinárodní skokové závody CSI4*s názvem Indoor Master 2017. Kromě řady fotografií připravila společnost Horses Media také několik rozhovorů s vítězi, z nichž přinášíme ty nejzajímavější…
28.11.2017 06:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Vítězem hlavní soutěže celých závodů Grand Prix CSI4*, která se jela na parkuru 160 centimetrů vysokém, se stal Marlon Modolo Zanotelli. „Jsem velmi šťastný, vyhrát Grand Prix na takových závodech je něco výborného. Areál zde je výborný, myslím, že jeden z nejlepších na světě, a organizace je také výborná. Byl jsem opravdu překvapen množstvím diváků. Byla to velká motivace pro nás jezdce,“ popsal vítěz. „Jak jsem již zmínil, je to opravdu výborný areál, a to nejen vnitřní plochou, ale i venkovní. Byl jsem tady i v létě a měli jsme zde vše potřebné k tomu, abychom mohli v aréně předvést to nejlepší,“ doplnil.

Na závodech nechybělo mnoho světově úspěšných jezdců, mezi nimi i Marco Kutscher. Ten si připsal také jedno vítězství během neděle. „Jsem moc spokojený, přivezl jsem si s sebou jen jednoho koně do CSI4* a další dva do CSI2*. Charco je teprve osmiletý a všechny tři dny se umístil. Skákal moc dobře a jsem s ním spokojený,“ zmínil Kutscher. „Byl jsem v Šamoríně poprvé a je to opravdu jedinečné místo. Slyšel jsem o tomto areálu již dřív, ale byl jsem ještě více nadšen, když jsem sem přijel.“

Dalším z výborných jezdců byl i Gerco Schröder, kterému se v Šamoríně taktéž velmi líbilo. „Tohle místo je fantastické pro každého jezdce i koně. Je skvělé tu jezdit,“ popsal své dojmy.

V rámci rozhovorů byl také položen dotaz ohledně srovnání halových a venkovních závodů. „Myslím si, že každý kůň ukáže, zda má radši venkovní nebo halové závody. Ale top koním nevadí přepnout mezi letní a zimní sezonou. A speciálně pro mladé koně je dobré, aby si vyzkoušeli obojí,“ zmínil vítěz jedné z pátečních soutěží Harrie Smolders.

Zdroj: podklady Horses Media




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE