reklama 11B

Duguet vítězem nejtěžší sobotní zkoušky v Šamoríně

ikonka

Během sobotního dne 25. listopadu se v Šamoríně na Slovensku uskutečnily celkem čtyři soutěže v rámci mezinárodních závodů CSI4*. Závěrečný parkur se počítal také do Longines žebříčku a po takzvané „winning round“ se z výhry radoval Romain Duguet…
25.11.2017 20:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Závěrečná soutěž započítávaná do Longines žebříčku se jela na parkuru 150 centimetrů vysokém a o vítězi rozhodlo takzvané „winning round“.  Do tohoto vyvrcholení se nakonec dostalo 22 dvojic, neboť tam postupovala elitní patnáctka nebo všichni bezchybní a zde se jednalo o druhý případ. Nejlepší výsledek s dosaženým časem 39,18 vteřiny předvedl Švýcar Romain Duguet a Twentytwo des Biches. „Věděl jsem, že pokud chci vyhrát, musím být skutečně rychlý. A s mým koněm jsme to zvládli,“ popsal vítěz. „Myslím si, že tyto závody jsou opravdu dobré. Je tu výborná atmosféra a moc doufám, že se sem budu moci za rok vrátit. Jezdcům i koním se zde líbí,“ doplnil.

O zhruba půl vteřiny pomalejší výkon zajistil druhé místo belgickému jezdci Constantinovi Van Paesschen a koněm Compadre van de Helle. Elitní trio pak uzavřel Polák Jaroslaw Skrzyczynsky a Silver Stone. V této soutěži se do winning round bohužel nedostal žádný český či slovenský zástupce. Nejlepší výkon podala Anna Kellnerová. Ta na tomto náročném parkuru pouze jedenkrát chybovala a s koněm Calcourt Falklund si dojela pro 33. místo.

V předešlé soutěži 125 centimetrů vysoké se do elitní desítky dostaly dvě slovenské dvojice. Pro čtvrté místo si dojel Andrej Holly s koněm Canter CR a desátou pozici získala za svůj výkon Petra Havlovičová a Cannero SK Z.

Soutěž 140 centimetrů vysokou se podařilo dokončit čtyřem slovenským dvojicím bez chyb na překážkách, avšak s penalizací za čas. Nejlepší výkon se podařil dvojici Iza Vele a Western Boy, která získala devatenáctou příčku.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Závody můžete sledovat online! Odkaz naleznete TADY

Foto + rozhovor (přímá řeč): Horses Media




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE