reklama 11B

Rolex Grand Prix při CHIO v Cáchách zůstal doma

ikonka

Hlavní skokovou soutěží mezinárodních závodů CHIO v německých Cáchách byla Rolex Grand Prix, která se jela během nedělního dne 22. července. K velké radosti příchozích zůstala výhra doma, když nikdo nestačil na Marcuse Ehninga v sedle Pret A Tout…
22.07.2018 21:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ze čtyřicítky startujících se elitní osmnáctka kvalifikovala do druhého kola. Jednalo se nejen o bezchybné dvojice, ale také rychlé jedno-chybové dvojice. V případě jedné chyby bylo nezbytné dokončit první kolo rychleji než v čase 86,18 vteřiny. To byl první nepostupový čas, který patřil Lauře Kraut s klisnou Zeremonie.

Čisté konto se po dvou kolech podařilo udržet celkem pěti jezdcům. Ti tak museli po dvou kolech nastoupit ještě do rozeskakování.

V rozeskakování zcela suverénní jízdu ukázal jediný domácí zástupce, který se do něho kvalifikoval. Marcus Ehning s Pret A Tou dokončil i napotřetí bezchybně, navíc ve skvělém čase. Do cíle se totiž dostal za 38,34 vteřiny. Díky tomu nakonec se slušným náskokem slavil vítězství.

Druhý nejlepší výsledek si na konto připsala portugalská zástupkyně Luciana Diniz. S klisnou Fit For Fun taktéž nechybovala v žádné části této skokové zkoušky, v rozeskakování pak dosáhla na čas 40,96 vteřiny. Přestože se jednalo o druhou nejrychlejší jízdu, na vítěze to byla pořád více jak dvouvteřinová ztráta.

Elitní trio uzavřel Brazilec Pedro Veniss. S Quabri de l´Isle absolvoval také rozeskakování bezchybně, jeho čas však překročil 41 vteřin.  Na startovní listině rozeskakování figurovali ještě další dva jezdci. Jednalo se o irského zástupce Darragha Kennyho s Babalou 41 a švýcarského reprezentanta Steve Guerdata s Biancou. Oba shodně celkem třikrát chybovali.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE