reklama 11C

První Velká cena v sérii GCT 2017 pro Fuchse

Letošní první Velkou cenu v rámci okruhu Longines Global Champions Tour, která se jela v sobotu 8. dubna v Mexico City, vyhrál mladý švýcarský jezdec Martin Fuchs v sedle hřebce Chaplina. Více informací najdete v tiskové zprávě GCT níže…
10.04.2017 09:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Vítězem první letošní Grand Prix v sérii GCT se stal Martin Fuchs. Foto: GCT / Stefano Grasso
 
Seriál GCT odstartoval fenomenálním výkonem v Grand Prix Mexico City švýcarský talent Martin Fuchs. Jeho jízdy v sedle hřebce Chaplina, které předznamenaly napjatě očekávanou sezonu, sledovali diváci v elektrizující atmosféře. 
 
Potěšený Fuch řekl, že jeho vítězství bylo úžasné. „Můj kůň Chaplin mi dal své srdce, jsme strašně šťastný“, popsal Švýcar své dojmy. Fuchs prokázal v prvním kole letošní GCT nervy ze železa. Soutěž byla nesmírně silně obsazená.
 
Svou taktiku Fuchs před rozeskakováním s Nielsem Bruynseelsem prý konzultoval se svým kolegou z družstva GCL Chantilly Pegasus belgickým jezdcem Nicolou Philippaertsem a také se svým kamarádem Maxem Kühnerem (AUT). „Niels a jeho Gancia jsou jedna z nejrychlejších dvojic na světě, ale můj kůň je také velice rychlý, tak jsem to risknul“, řekl Fuchs.
 
Ve Velké ceně startovalo 25 kvalifikovaných dvojic. Šest z nich překonalo parkur s překážkami do 160 cm bez chyb a o prvenství se tak rozhodovalo v rozeskakování. To nakonec vyhrál právě Fuchs, který dojel opět bez trestných bodů v čase 37,07. Jen půl sekundy pomalejší byl belgický jezdec Niels Bruynseels v sedle Gancii de Muze. Třetí příčku vybojoval nizozemský reprezentant Maikel van der Vleuten s VDL Groep Arera C.
 

Kompletní výsledky z Grand Prix Mexico City jsou zde




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE