reklama 11B

Prosluněné České rodeo 2013 v Hoslovicích

Po přívalech deště a záplavách přivítalo jezdce a diváky letošního prvního hoslovického rodea krásné letní ráno. Vysoká účast 40 seniorských a 17 juniorských jezdců, nově zařazená teamová disciplína a skvělé počasí slibovalo krásný rodeový den...
28.06.2013 15:48  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
Foto Martin Černý
 
Začátek rodea odstartoval v plánovaných 11.00 hodin a rovnou novou disciplínou ranch sorting – třídění dobytčat.  Rodeo corral zařadil pro letošní sezónu do svých disciplín tři nové a jednou z nich je právě Ranch sorting. Teamová  disciplína pro dva jezdce, jejichž úkolem je vytřídit postupně deset kusů dobytčat z jedné ohrádky do druhé.  Teamy odhodlaně vyrazily, a i když jen několika se zadařilo a vytřídili alespoň jedno tele, diváci i jezdci novou disciplínu označovali jako velmi atraktivní. Věříme, že i přes náročnost postavení této disciplíny jsme ji určitě v letošní jubilejní dvacáté sezóně neviděli naposledy.  
 
Pořadatelé vybrali ještě dvě další teamové disciplíny team penning (oddělování), catle branding (značkování) a jednu lasařskou – calf roping.  Celý den doplňovali rychlostní disciplíny barrel race a pole bending.
 
Nový povrch, který pořadatelé z důvodů nepřízně počasí dokončili těsně před rodeem, byl hlubší a pro koně tedy mírně náročnější, ale alespoň dobře tlumil několik nedobrovolných opuštění sedla, jichž byli diváci svědky
 
Program dne zpestřili jako vždy tanečníci ze skupiny Osm a půl opice se svými country tanci a krátili tak přestávky při přípravě jednotlivých disciplín. Pro dětské diváky jeden ze sponzorů Rodeo corralu firma Zahradní párty, zajistil postavení skákacího hradu a soudě podle toho, že nebyl okamžik, kdy by se hrad přestal třást, musíme říci, že měl u dětí obrovský úspěch.
 
Protože se rodeo jelo s loňskými telaty, nebyla vypsána disciplína kácení telete, ale i přes to diváci odcházeli obohaceni o mnoho pěkných rodeových zážitků. Velkým překvapením byla i vysoká účast juniorských jezdců, řady našich juniorů rozšířilo více než 5 nových účastníků.  Doufáme, že i když ne vše jim vyšlo, tak jak si jistě představovali, uvidíme je na dalších akcích znovu, že budou nadále sbírat zkušenosti a v budoucnu se jim jejich práce zúročí v podobě bodovaných a odměňovaných míst v seriálu Fitmin Junior Cup.
 
Na hoslovickém rodeu nechyběli ani sponzoři rodeo corralu se svými informačními či prodejními stánky, patří jim velký dík, za podporu rodea.  Před poslední disciplínou, kterou bylo již zmíněné značkování, proběhlo slosování diváckých vstupenek o ceny. Tři věcné ceny věnovala firma Liefheit  a hlavní cenu víkendové zapůjčení vozu Dacia Duster  firma Autolinhart Borek a.s. České Budějovice. Firma je sponzorem seriálu pro jižní Čechy, a tak se diváci, kteří zavítají na další rodea v Malenicích, Plástovicích a na konci sezóny opět v Hoslovicích mohou  těšit na možnost výhry zapůjčení vozu.
 
O celkovém vítězi All Around Championovi druhého  letošního rodea musel tak jako v Radotíně opět rozhodnout  rozjezd dvou jezdců. O to zajímavější to bylo, že stejný počet bodů získala partnerská dvojice Alena Zvolská a Mirek Kraus. V rozjezdu  takzvaných „kloboucích“, kdy jezdci odevzdají rozhodčímu své klobouky a ze startovní čáry musí dojet na konec arény, tam sebrat z barelu klobouk , nasadit si ho na hlavu a projet cílem vyšel vítězně Mirek. Při slavnostním předávání, pohár nakonec džentlmensky věnoval své partnerce. All around championem v juniorské kategorii se stala Aneta Novotná startující za ranč Krajníčko.
 
Celému dni vévodilo stádo hoslovických , moderátory tak trefně nazývaných „prožluklých“ telat, kteří jezdcům opravdu nedarovali nic zadarmo. Přesto jsme si po předchozích promáčených dnech, všichni užili krásný letní den za doprovodu bučení telat, pokřiku kovbojů, potlesku diváků a country 
 
Dalším v pořadí je rodeo speciál v Kozohlodech u Čáslavi, které zve diváky i jezdce na zajímavou podívanou v areálu ranče Dalu 29. června 2013 a poté se celý seriál přesune na Moravu na ranč Kostelany u Kroměříže, a to 13. července 2013.
 
Připravila Martina Hampejsová, Sheriff RC



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE