reklama 11D

Prague Lions čeká v Dauhá poslední kolo GCL

ikonka

Poslední příležitost sbírat body v seriálu Global Champions League budou mít účastníci této série během druhého listopadového víkendu v Dauhá. Ve hře je postup do Super Cupu, který hostí Praha. Prague Lions nebudou chybět, i když mají účast jistou.
06.11.2018 16:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Očekává se velký boj o poslední dvě z šestnácti postupových příček, které zajišťují týmům účast ve finále seriálu Global Champions League 2018 takzvaném Super Cupu. Ten se bude konat ve dnech 13. až 16. prosince během galashow světového parkuru Prague PlayOffs v O2 areně.
 
Pražští lvi jsou před posledním mítinkem na desátém místě, díky čemuž mají start v Super Cupu jistý. Ligovou soutěž v Dauhá si však přesto nenechají ujít. V Kataru se v barvách Prague Lions představí belgický reprezentant Niels Bruynseels, nizozemský jezdec Gerco Schröder a švédský olympionik Peder Fredricson. Češi Anna Kellnerová a Aleš Opatrný mají na stejný víkend naplánovanou účast na halových závodech kategorie CSI4* ve slovenském Šamoríně. 
 
Kolbiště v Dauhá na velkolepém stadionu Al Shaqab okusí účastníci GCL poprvé ve čtvrtek 8. listopadu, kdy v 17.45 hodin místního času startuje první kolo ligové soutěže. Časový posun oproti středoevropskému zimnímu času jsou +2 hodiny (tzn. v 15.45 hodin). Výška překážek bude dosahovat 155 centimetrů. Autorem parkurů je tradičně italský stavitel Uliano Vezzani.
 
Druhé dějství poslední letošní soutěže Global Champions League se odehraje v sobotu 10. listopadu od 14.30 hodin (tzn. 12.30 hodin CET). V sobotu je navíc na programu další vrchol závodů, kterým je Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů. Její začátek je stanoven na 17.45 hodin místního času, tj. v 15.45 hodin našeho času. Obě soutěže nabídne divákům Česká televize. Přímý přenos týmové soutěže začíná ve 12.30 hodin na kanálu ČT2, záznam Grand Prix Dauhá pak v 18.05 hodin na programu ČT Sport.
 
Po skončení katarských závodů se veškerá pozornost jezdců i fanoušku obrátí do středu Evropy. Bude známá nejen sestava šestnácti družstev, která se zapojí do finálového Super Cupu v Praze, ale také složení startovní listiny pro Super Grand Prix. Ta je také zbrusu novou atraktivní soutěží, jež bude mít premiéru rovněž v Praze při Global Champions Prague PlayOffs. Je určená pro vítěze jednotlivých Velkých cen roku 2018. V současné době známe patnáct účastníků. Návštěvníci O2 areny se mohou těšit na Brita Scotta Brashe, Edwinu Tops-Alexander z Austrálie, belgického jezdce Gregoryho Watheleta, britského reprezentanta Bena Mahera, nizozemského jezdce Harrieho Smolderse, Kolumbijce Carlose Lopeze, člena Prague Lions Pedera Fredricsona ze Švédska, Belgičana Nicolu Philippaertse, Shana Breena z Irska, Sameha El Dahana z Egypta, německého jezdce Daniela Deussera, Itala Alberta Zorziho, Ludgera Beerbauma z Německa, Nizozemce Franka Schutterta a švédského reprezentanta Henrika von Eckermanna. Zbývá poslední místo, které zaplní v sobotu 10. listopadu vítěz Grand Prix Dauhá.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru Prague PlayOffs jsou v prodeji prostřednictvím sítě Ticketportal.cz od 490 Kč. Další podrobnosti najdete na stránkách www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Ilustrační foto David Horváth / CET



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE