reklama 11B

Prague Intercup 2014 na Císařském ostrově se blíží

Arabští plnokrevníci jsou považováni za nejkrásnější a nejušlechtilejší koňské plemeno a jejich krása si podmanila miliony lidí na celém světě. A právě ti budou soutěžit po celý víkend 6. – 7. září v Praze na Císařském ostrově o šampionské tituly...
31.08.2014 10:00  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12B

Prague Intercup se vrací na Císařský ostrov. Foto Renáta Kolářová
 
Sobota začne již XII. národním šampionátem ACHPAK ČR, který začne v 10.00 hodin. Kromě titulů šampionů budou ještě uděleny speciální ceny (např. pro koně s nejlepším pohybem ap.) Po jeho skončení naváže v 15.00 hodin IV. ročník Prague Intercupu, což je mezinárodní šampionát plnokrevných arabských koní, který je organizován Asociací chovatelů plnokrevných arabských koní dle mezinárodních pravidel. Koně jsou hodnoceni mezinárodní porotou složenou ze zahraničních odborníků, letos budou jejími členy Claudia Darius (DE), Ferdinand Schwestermann (CH), Joanne Lowe (UK) a Allan Preston (AUS.) Porotci budou nejprve hodnotit juniorské kategorie.
 
V neděli v 10.00 hodin naváže Prague Intercup zbylými juniorskými a následně seniorskými kategoriemi, které vždy dokážou nejvíce nadchnout publikum. Po polední pauze přijde na řadu Porsche European Cup, což je šampionát pro koně odchované a vlastněné v Evropě. Do něj se kvalifikují vždy dva nejlepší evropští koně z jednotlivých tříd mezinárodní výstavy. V 15,00 hodin napětí vyvrcholí, protože se začnou udělovat mezinárodních tituly. Bohatý doprovodný program je připraven i na přestávky, návštěvníci se jistě nebudou nudit. Ačkoli současně probíhají Světové jezdecké hry v Normandii a také výstava Koně v akci v Pardubicích, vyšetřete si čas a přijďte povzbudit ušlechtilé arabské koně! Možná uvidíte i budoucího světového vítěze, jak tomu bylo v roce 2012 v případě hřebce EKS Alihandro, který se v rámci Prague Intercupu stal zlatým juniorským šampionem a loni v Paříži také světovým juniorským šampionem!
 

Program:

sobota 6. září 2014

10,00– 14,00 hod – XIII. národní šampionát ACHPAK ČR
15,00 – zahájení mezinárodního šampionátu Prague Intercupjuniorské kategorie
 

neděle 7. září 2014

10,00-13,30 hod – mezinárodní šampionát Prague Intercupjuniorské + seniorské kategorie
14,00 hod – Porsche European Cup – šampionát pro koně v Evropě odchované a vlastněné
15,00 hod – mezinárodní šampionáty Prague Intercup
 
Více najdete na adrese: www.pragueintercup.cz
 
Text a foto Renáta Kolářová



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE