reklama 11A

Poslední voltižní SP před finále hostilo Lipsko

Během prvního březnového víkendu se v Dortmundu odehraje finále Světového poháru 2016/2017 ve voltiži. Před tím se konalo pět kvalifikačních kol, z nichž to poslední proběhlo 20. a 21. ledna v Lipsku. Více o výsledcích se dočtete v příspěvku.
23.01.2017 17:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

SP v Lipsku v ženské kategorii ovládla Kristina Boe (GER). Foto: FEI / Stefan Lafrentz

Poslední předfinálové kolo SP ve voltiži se konalo v Lipsku 20. a 21. ledna. V ženské kategorii nenašla přemožitelku světová jednička z Německa Kristina Boe. Mezi muži se radoval z vítězství její krajan Daniel Kaiser a vynikající jízdu v Pas-de-Deux předvedli Torben Jacobs a Theresa Sophie Bresch (GER). SP v Lipska tak dokonale ovládli domácí jezdci.
 
Nejmenší rozdíly v hodnocení se objevily ve výsledkové listině mužské soutěže. Druhého Jannika Heilanda od vítěze dělila desetina bodu. Kaiser získal za svůj výkon známku 8,634, Heiland zajel za 8,558. V ženské kategorii byly rozdíly větší. Za první Kristinou Boe zaostala Italka Silvia Stopazzini (8,212) o dvě a půl desetiny bodu
 
Kategorii Pas-de-deux převálcovali s hodnocením 8,615 mistři světa z roku 2011 Torben Jacobs a Theresa Sophie Bresch (GER). Druzí dokončili Italové  Silvia Stopazzini a Lorenzo Lupacchini (ITA).
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE