reklama 11D

Portugalsko: Hatla s Fernetem dojeli čtvrtí

Druhé čtvrté místo si během závodů v portugalském Barroca d´Alva připsal na konto Jaroslav Hatla. Jako jediní měli s Fernetem Af Kreffe naděje na dobré umístění, což potvrdili v neděli 8. března čistým parkurem a dojeli si pro krásnou čtvrtou příčku…
08.03.2015 18:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Jaroslav Hatla a Fernet Af Kreffe si bezchybnou jízdou zasloužili čtvrté místo. Foto Kateřina Návojová

FOTOGALERIE

Do třetího závodního dne nastupovali Jaroslav Hatla a Fernet Af Kreffenejvětší nadějí na umístěníčeských dvojic. Po dvou disciplínách sisoutěži CCI2* drželi těsné šesté místo. Poté, co předvedli velmi vydařenou a pěknou jízdu na parkuru bez shození překážky, čekali, jak zajedou soupeři. Nakonec se s celkovým ziskem 46,8 trestných bodů posunuli na konečné čtvrté místo. Jezdec tak navázal na čtvrtou příčkuCIC2* s Westwinds El Divem a tentokrát si pro dekorovanou pozici dojelFernetem Af Kreffe.

Zbylé dvojice bohužel po zaváháníkrosu neměli naděje na umístění na nejvyšších příčkách. Přesto si na parkuru vedly dobře a mohly domů odjetpěkným pocitem. V úvodní soutěži dne se při CCI1* představila Eliška OpravilováLasingem, která si připsala pouze 4 trestné body za shození na druhém kolmém skoku. „Byl to moc příjemně postavený parkur, bylo tam hodně distancí, ale všechny krásně vycházely. Dobře se mi jelo a Lasing byl plný sil. Šel lépe než minulý týden, a to měl nyní za sebou dlouhou hvězdu,“ popsala spokojená jezdkyně.


Eliška Opravilová chybovala v sedle plemenného hřebce Lasinga jednou. Foto Kateřina Návojová

Odpoledne se na parkuru představil Jaroslav Hatla ještě s Westwinds El Divem a potézávěru dne sedlal mladého Reenmore Alfie. S Westwinds El Divem bojoval jezdec na parkuru 125 centimetrů vysokémrámci CIC3* a i přes plynulou jízdu si připsali tři shození. „Je úplně jiný než Fernet. Ten čím víc skáče, tím je lepší. Divonebyl tolik pozorný, když šel druhý týden za sebou,“ popsal po dojetí. „On to tak někdy dělá, umí jít čistě jako minulý týden, umí také hodně shodit,“ doplnil. Celkově si tak udrželi sedmou pozici ve výsledkové listině, kde byly poměrně velké odstupy mezi jezdci a navíc nikdo ze startujícíchtéto nejtěžší soutěži nedojel bezchybně.

Na závěr celých závodů se český reprezentant představilReenmore Alfiesoutěži Preliminar (ZL). V národní soutěži na parkuru 110 centimetrů si odnesli jedno shození a kůň zkušenosti do svých dalších startů, kterých zatím na kontě moc nemá.

Nedělními parkury tak skončily dvoutýdenní závodyportugalském Barroca d´Alva. Oba čeští jezdci se opět setkají na závodechitalské Ravenně, kde půjde Jaroslavu Hatlovi již o olympijské body. Do doby se však ještě úspěšný český reprezentant chystá na různé národní závody, pokud vše půjde dle plánu, měl by se představit i v Lysé nad Labem při Jezdeckém festivalu




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE