reklama 11D

Portugalsko: Všechny drezury pod 45 bodů

Skvělými výkony v drezuře vkročili Češi do druhého závodního týdne v portugalském Barroca d´Alva. První zkoušku všestrannosti zvládli výborně a v pátek 6. března zajely zbylé tři české dvojice za méně jak 45 trestných bodů. A to včetně úrovně CIC3*…
06.03.2015 21:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Jaroslav Hatla a Westwinds El Divo. Foto Kateřina Návojová
 
 
V každé ze čtyř soutěží Česká republika jednoho reprezentanta. Jaroslav Hatla po čtvrtečním výkonu s Fernetem Af Kreffe za 44,4 trestných bodů (CCI2*) navázal další povedenou úlohou v sedle Westwinds El Diva. Společně závodí v nejnáročnější soutěži závodů CIC3* a po pátečním dnu si drží výborné třetí místo. „V některých částech byl lepší než v tréninku, někde zase umí jít ještě lépe. Musel jsem si ho ale celou úlohu hlídat. Cítil jsem, jak čeká na okamžik, kdy by mohl něco udělat jinak. Moc dobře , že se v obdélníku jezdí bez biče,“ popsal jezdec. Jediná drobná chyba v jinak velmi vydařené úloze přišla při přechodu do překroku ve cvalu. Právem tak získali výborné hodnocení 40,1 trestných bodů (73,27 %) a drží si průběžně třetí místo. Přitom ještě dopoledne se musel jezdec přeučit některé z prvků, neboť po diskuzi během čtvrteční schůzky se objevily nesrovnalosti v drezurních úlohách (a jejich aktualizacích),a teprve dopoledne se na nástěnce objevila verze, podle níž se jelo
 
Jaroslav Hatla sedlal v pátek také mladého ReenmoreAlfie, s nímž závodí v rámci národní soutěže Preliminar. I s tímto koněm mu po prvním dnu patří průběžná třetí pozice. Dvojice předvedla pěknou úlohu, a to včetně zastavení na středové linii, což jezdci přišlo na tuto obtížnost poměrně náročné. Kůň však zastavil přesně, jak měl. Z úlohy si odnesli 72,11 % a 41,8 trestných bodů.  
 
Eliška Opravilová v sedle Lasinga. Foto Kateřina Návojová
 
Neméně vydařenou jízdu předvedla Eliška Opravilová. Ta sedlala svého hřebce Lasinga a oproti prvnímu týdnu zajela o téměř 10 bodů lepší výsledek. Dvojice působila pěkným energickým dojmem a jejich i tak pěkné skóre narušilo jen nacválání v diagonále s prodlouženým klusem. „Nová úloha se mi jela mnohem lépe. Je tam více cviků a kůň se více zaměstná, není tak lehká, ale nám to právě více vyhovuje,“ popsala jezdkyně po dojezdu. Získali za drezuru 43,5 trestných bodů a v nejpočetnějším poli 61 startujících se drží v první třetině. Vzhledem k dlouhé hvězdě se však dá předpokládat, že po sobotě budou trestné body nejen za překročení času míchat pořadím. 
 
Celá čtveřice českých koní se společně se svými dvěma jezdci postaví v sobotu do krosu. Jako první odstartuje Eliška Opravilová a Lasing, odpoledne pak Jaroslav Hatla s Fernet Af Kreffe, poté s Westwinds El Divem a v podvečer odstartuje s ReenmoreAlfie. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE