reklama 11B

Pony-games cup 2016: finále s francouzským šarmem

Poslední říjnový víkend ve dnech 29. – 30. října se ve zduchovickém areálu uskutečnilo Finále pony-games cupu 2016. Tohoto finále se mohla zúčastnit desítka nejlepších týmů z celé republiky. Tato družstva svedla boj o konečné vítězství…
31.10.2016 09:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

rolích hlavních rozhodčích se představili renomovaní francouzští rozhodčí – pan Pierre-Luc Portron a pan Arnaud Ribault. Druhý jmenovaný je navíc jezdec a trenér pony-games, takže pod jeho vedení mohly proběhnout i dva společné tréninky všech účastníků, které byly hodnoceny jako velmi přínosné jak pro jezdce, tak i pro trenéry, kteří se sami stále učí, jak pracovattouto u nás novou disciplínou. Stejně kladně byly přijaty lekce pana Portrona, který je uznávaným mezinárodním rozhodčím.

Od sobotního odpoledne se závodilo naplno. V kategorii jezdců do 18 let se na start postavilo šest týmů a v  mladší, do 12 let, se o vítězství utkaly čtyři. V obou turnajích byly výkony velice vyrovnané, a tak bylo o napětí postaráno až do úplného konce, kdy se z vítězství nakonec radovali trojanovičtí (U 18) a jezdci stáje NaPoli (U 12).

O shrnutí jsme požádali pana Portrona: „Podle mého názoru se u vás disciplína pony-games rozvíjí velice úspěšně. Měli jsme možnost seznámit se českými týmy již v srpnu, kdy se uskutečnilo několik stáží, které jsme s panem Ribaultem vedli. Poté jsme byli svědky skvělého výkonu českých jezdců v září v Normandii. A tento víkend mě v mém dojmu více než utvrdil – děti se od léta zlepšily nejen po stránce vedení poníků a techniky hry, ale někteří již začínají hrát takticky, čímž celý turnaj nabírá na dynamice. Doufám tedy, že tento vývoj bude dále pokračovat, a že příští rok se setkáme na hřišti při některém z mezinárodních turnajů.“

 Poháry byly rozdány, pestrobarevné týmy se rozjely do svých domovů a pomalu se začínají rýsovat vize na příští rok, kdy o pony-games určitě opět hodně uslyšíme.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE