reklama 11C

Policejní starokladrubáci se stěhují na závodiště

Koně pardubické městské policie se stěhují z veterinární kliniky na závodiště. Stáje na závodišti tak již nikdy nebudou zcela prázdné, jejich trvalými obyvateli budou od listopadu čtyřnozí pomocníci strážníků...
09.11.2016 10:27  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
...černí starokladrubáci Ota, Eda, Monty a Kuba. Během dostihové sezony jim budou dělat společnost koně účastnící se pardubických mítinků.
 
Jízdní oddíl dosud sídlí v areálu veterinární kliniky ve Štrossově ulici.  „Nevyužitou část areálu město prodává, proto bylo třeba jízdní oddíl přestěhovat. Závodiště, které disponuje i veškerým zázemím pro výcvik koní, je podle mého názoru dobré řešení. Navíc koně do tohoto prostředí patří. Letos jsme nákladem téměř 1,8 milionu korun zrekonstruovali stáje pro koně, strážníci, kteří o koně pečují, budou zatím využívat sociální zázemí závodiště. Příští rok budeme v rekonstrukcích pokračovat právě úpravou prostor pro strážníky - jezdce,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát, který je zároveň i vrchním velitelem pardubické městské policie.
 
Ota, Eda, Monty a Kubamají na závodišti připraveno vše, co koně ke spokojenosti potřebují.  Stáje prošly komplexní úpravou, včetně zateplení a nové elektroinstalace. Jsou opatřeny novými podlahami a chráněny před krokovým napětím. Starokladrubáci budou ustájeni v nových boxech, součástí stáje je i sedlovna, sprcha pro koně a příruční sklad.
 
Čtyři strážníci tvořící jízdní oddíl, budou mít na závodišti jak svoje zázemí, tak služebnu jízdního oddílu. Zatím budou jako šatnu, sklad i kancelář využívat bývalý služební byt pod tribunou. V příštím roce ale budou tyto prostory zrekonstruovány na důstojnou služebnu a v sousedství stáje pro koně vznikne sociální zázemí se šatnou i sprchami pro strážníky, kteří s koňmi pracují.
 
„Nové stáje jsou komfortní, ale naprosto ideální je tohle prostředí zejména z hlediska tréninkových možností.  Strážníci tu mají dostatečný prostor pro práci se svými svěřenci. Závodiště je pro nás příhodné i proto, že jízdní hlídky odtud dobře obsáhnou okrajové lokality města, jak se říká po kopytě. Vzdálenost do centra města pro koně není překážkou, v rámci výkonu služby běžně chodí trasu až 15 km. I pro případné návštěvníky bude tato lokalita příjemnější než ta v centru města. Je zde více prostoru, na kterém mohou strážníci se svými zvířecími pomocníky předvést dovednost policejních koní,“ konstatoval ředitel městské policie Rostislav Hübl.
 
Nové stáje se pro koně strážníků poprvé slavnostně otevřou 12. listopadu v 10:00 hodin. Odpočinek si v nich ale vraníci vychutnajíodpoledne, po skončení Hubertovy jízdy městské policie, které se aktivně zúčastní. Dostihové závodiště touto poslední koňskou akcí uzavře letošní jezdeckou sezónu. Účastníci Hubertovy jízdy se na místo zahájení začnou sjíždět již v 9:00, aby se po slavnostním otevření stájí vydali na svůj hon na lišku.  Pořádající jízdní oddíl Městské policie Pardubice zve na tuto tradiční akci jak jezdce, tak diváky.  
 
Zdroj: tiskové informace na www.pardubice.eu a www.mppardubice.cz



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }