reklama 11D

Pětihvězdové CSI Antverpy s účastí Emmy de Moussac

Belgické město diamantů hostí parkurové závody CSI5*. V minulosti byly součástí GCT, a i letos drží stejný časový harmonogram. Skáče se tedy od středy 19. dubna do soboty 22. dubna, kdy končí Velkou cenou. Na soupiskách je i Češka Emma de Moussac.
18.04.2017 19:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V Antverpách bude závodit stříbný medailista z OH v Riu Peder Fredricson (SWE). Foto: FEI

Hvězdná sestava zamíří na pětihvězdové CSI do Antverp. To bylo ještě do roku 2016 součástí Logines Global Champions Tour. Letos v sérii zařazeno není, přehled jezdců však napovídá, že se bude jednat o jeden z nejlépe obsazených mítinků CSI v sezoně. 
 
V seznamech přihlášených jezdců nechybí členka českého národního družstva Emma de Moussac, která do Antverp veze koně Divu a Kanonju. 
Silné zastoupení bude mít pořádající země. Mnoho jezdců přeletělo domů do Belgie rovnou z druhého kola GCT v Miami. Nastoupí mimo jiné vítěz GP Miami Jérome Guery, dále jeho krajané Pieter Devos, Nicola a Olivier Philippaerts, Gregory Wathelet či Niels Bruynseels.
 
Dorazí kanadský olympionik - vítěz OH 2008 Eric Lamaze, za sousední Francii nastoupí Patrice Delaveau, Simon Delestre, Kevin Staut nebo Penelope Leprevost. Závodit budou i Němci Daniel Deusser a Christian Ahlmann. 
 
Diváci se mohou těšit i na další esa, jako jsou Portugalka Luciana Diniz, švédský jezdec Rolf-Goran Bengtsson, medailista z Ria Peder Fredricson rovněž ze Švédska a také jejich krajan čerstvě třetí při finále SP Henrik von Eckermann. Tím výčet TOP jezdců nekončí. Švýcarsko vysílá stříbrného jezdce z letošního finále SP Romaina Dugueta a Janiku Sprunger. Zapomenout nesmíme také na Kenta Farringtona (USA), který je momentálně světovou dvojkou na žebříčku FEI.
 
Mítink v Antverpách nabídne vedle soutěží kategorie CSI5* také soutěž Jumping Clash Challenge, kdy proti sobě nastupují jezdci ve dvojicích, podle pavouka jako například v tenise.Obtížnost parkurů JCC je na úrovni 2*.
 
V dvouhvězdových soutěžích se v Belgii představí i další české jezdkyně: Lada Šobichová a Charlotte de Moussac.
 
 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE