reklama 11D

Páteční soutěži na GCT Dauhá dominoval Scott Brash

Lídr žebříčku Longines Global Champions Tour Scott Brash ovládl soutěž do 155 cm, která se konala v pátek 13. listopadu při finále okruhu v Dauhá. Jako jeden ze třech možných případných šampionů LGCT ukázal, jakou má před sobotní GP formu.
14.11.2015 08:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Scott Brash (vlevo) a Rolf-Goran Bengtsson byli největšími rivaly v páteční soutěži při GCT v Dauhá. Foto: LGCT / Stefano Grasso

dramatický boj a zejména duel mezi Britem Brashem a Švédem Bengtssonem se změnilapátek 13. listopadu soutěž pod umělým osvětlením úžasného stadionu Al Shaqab při finále LGCTDauhá. Rolf-Goran Bengtssonbílým hřebcem Clarimem ASK totiž dokončil těsně druhý.

Šestačtyřicet dvojic nastoupilo do arény o rozměrech 120 x 80 m, aby změřilo sílyklasické soutěžirozeskakováním do 155 cm. Stavitelem parkuru byl Uliano Vezzani, a zpočátku se zdálo, že bude hodně čistých výkonu. Z prvních 24 dvojic jich překonalo bezchybně parkur 10. Dalším jezdcům se všaktolik nedařilo, a bylo zjevné, že kurz není snadný.

druhé polovině startovního pole překonal kurz čistě pouze Scott Brash a Ramzi Hamad Al Duhami (KSA). Celkem postoupilo do rozeskakování 12 dvojic. Včetně Ondřeje Zváry – o čemž jsme psali - viz. článek níže.

Prvními, kdo překonal kurz rozeskakování čistě byl Marco Kutscher (GER) na Balermočase 46,85 sekund. Američanka Lauren Hough byla vyloučena po nešťastném pádu. Dalším bezchybným byl největší Brashův rival Švéd Bengtsson, který dokončilčase 45,42. Bezchybný, ale poměrně pomalejšíbyl ještě Ital Francesco Franco.

Gregory Wathelet (BEL) na Egano van het Slogenhof sice zajeli výrazně lepší čas, ale jednou chybovali. Ještě rychlejší byl Kolumbijec Carlos Lopez, který ovšem s Prince de la Mare chyboval na stejném skoku jako Wathelet. Ondřej Zvára s Cento Lanem zaznamenal také jedno shození

Nejšťastnější byl nakonec Scott Brash, kterýteprve devítiletým Hello Forever překonal celý kurz rozeskakování bez shození a dokončilčase 44,78 sekund.

Výsledky najdete ZDEhttp://www.globalchampionstour.com/events/2015/doha/results/

Zdroj: LGCT




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE