reklama 11D

Parkury Christy Heibach testem v Poděbradech

Závody Spring Junior Cup Poděbrady, které začali v sobotu 3. červa, jsou pro některé jezdce prověrkou před mistrovstvím Evropy, ale i desítky dalších si zde zkouší technické parkury světové úrovně. Jejich autorkou je Němka Christa Heibach…
03.06.2017 19:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Tato stavitelka má mnoho zkušeností se stavbou kurzů na světových jezdeckých hrách, olympiádě a velkých cenách.

Na startovních listinách nechybí jména jako Tereza Svobodová, Denisa Vegrichtová, Matouš Kořínek a další, kteří mají řadu úspěchů nejen z mistrovství republiky. Podle prezidentky České jezdecké federace Olgy Plaché jsou výkony jezdců stále lepší. „Myslím si, že v pátek byli třeba malinko překvapení, že parkury nebyly až tak veliké, ale byly skutečně technické. Ale dnes se parkury tak staví, že mezi překážkami není žádné místo na odpočinek, jezdec musí mít pod kontrolou svého koně a všechny linie jezdit na správný počet cvalových skoků,“ uvedla Olga Plachá.

 Podle prezidentky je třeba takové parkury stavět, pokud má (nejen) reprezentace dětí uspět na mistrovství Evropy. „Doufám, že v příštím roce se nám to podaří třeba ještě více rozšířit, aby tu bylo více účastníků,“ dodala Plachá.

 Žluté stužky za první místa si z Poděbrad vezou z pátečních soutěží na styl Lenka Presslová, Anna Heldová, Anna Helebrantová a Natálie Kovářová. Soutěž L** ovládla Aneta Páblovás Carmen a závěrečnou S*  Anna Heldová s Cara Mia III. „Parkury byly příjemně jezditelné, mým koním vyhovovaly, distance se pěkně jezdily dopředu,“ popsala po stylových parkurech své dojmy Anna Helebrantová.

Sobotní soutěž dětských družstev zvládl nejlépe tým ve složení Valentýna Kuková, Lucie Melmerová a Anna Helebrantová.  Dvoufázové skákání 120/125cm ovládla Tereza Svobodová a Britania, v soutěži družstev juniorů získaly nejméně trestných bodů Valentýna  Poláchová,  Alžběta Vyštajnová a Natálie Soukupová. V soutěži obtížnosti S** zvítězil Matouš Kořínek a Good Girl.

Výsledky naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže.

Text: Sandra Bejšáková




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE