reklama 11D

Allianz Cup 2016 pro Motyguina s Dylanem

O víkendu 13. – 14. srpna se v areálu Jezdeckého klubu Obora Poděbrady uskutečnil 6. ročník Allianz Cupu. V hlavní soutěži, Allianz Cupu 2016 ST*, zvítězil Sergei Motyguine s koněm Dylan, kteří dokončili základní kolo i finále bezchybně...
14.08.2016 20:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Sobotní program čítal celkem 5 soutěžíZM až S*. V nejvyšší soutěži dne vypsané jako S* se představilo celkem 24 dvojic. Základní kolo absolvovalo 7 dvojic čistě a postoupily do rozeskakování. Pouze dvě dvojice dokončily základní kolo i rozeskakování bez zatížení jediného trestného bodu. O vítězství tak rozhodl čas. Ten měla o necelou vteřinu lepší Klára Damborskásedle Top Quality, a tak zaslouženě zvítězila. Jako druhá se umístila Klára Trunkátová a Estafette. Na třetí místo stačil výsledek Terezy Mückovésedle Elusy W, kterározeskakování jednou shodila.

Na neděli byly vypsány 4 soutěže, a to od ZL do ST*. V S** na čas, vypsané jako Cena města Poděbrady, diváci mohli sledovat celkem 27 dvojic. Jako poslední se v této soutěži představil Vladimír Malák a Eiflorri a dojel si pro vítězství, když zajelnejrychlejším čase a bez trestných bodů. Jako druhý skončil Petr Koželuh a Speedy Boy a jako třetí Ondřej Potluka a Land Master.

Do hlavní soutěže závodů, Allianz Cupu 2016 ST*, nastoupilo 22 dvojic. Do finále se probojovalo 7 dvojic bez trestných bodů ze základního kola a desítku doplnil trojlístek se zatížením jedné chyby. Přemožitele nenašel Sergei Motyguine, kterýsedle Dylana zajel základní kolo i finále bez trestných bodů a s lepším časem. Stříbrná příčka patřila Tereze Mückové a Control Me Karsit, která také obě části soutěže zajela bez trestných bodů, ale v horším čase. Na bronzovou příčku stačil výkon Miloslava Příhody a Chardone.

Vzhledempříjemným letním teplotám byl pro závodníky připraven kvalitní travnatý povrch. Výsledky naleznete v záznamu, viz níže

Text a foto: Lukáš Klingora




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE