reklama 11B

Paříž, Las Vegas a Göteborg chtějí finále SP 2018

FEI oznámila, že v pravidly daném termínu se přihlásili tři pořadatelé, kteří usilují o přidělení organizace finále Světového poháru v drezuře a parkurovém skákání v roce 2018. Datum podání žádosti bylo do 1. října do půlnoci.
03.10.2015 12:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Las Vegas hostilo finále SP již šestkrát. Foto: FEI / Arnd Bronkhorst

Dvě z žádajících městfinále SP několikrát hostila, Paříž je v tomto „nováček“. Právě v Paříži by chtěl pořádat celosvětové finále SP GL Events, tedy organizátor loňského finále v Lyonu. Konalo by se Palais Omnisport de Paris Bercy
 
V Las Vegas se v Thomas & Mack Center konalo letošní finále SP, organizátor se pokoušel neúspěšně najít alternativy, nicméně přesto žádá o pořadatelství na rok 2018. Za sebou  již šest závodů finále SP.
 
Göteborg hostil tuto událost poprvé již v roce 1979 a od doby ještě jednadvacetkrát. Žádá tedy o případné třiadvacáté finále. V tamní Scandinavium Aréně se také v roce 2017 uskuteční mistrovství Evropy ve skákání, drezuře, paradrezuře a spřežení.
 
„Jsme potěšeni, že máme tři zájemce, dva z nich jsou dlouholetí partneři, je však vzrušující, že se nově zapojila také Paříž“, řekla k výběrovému řízení Sabrina Zeender, generální sekretář FEI.
 
Výběrové řízení bylo vyhlášeno v září, zájemci budou prezentovat koncem října své projekty komisi FEI. Definitivně bude o místě konání finále SP 2018 rozhodnuto na generálním zasedání FEI v listopadu letošního roku v Portoriku
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE