reklama 11C

Valegro nejlepší i v Las Vegas při finále SP 2015

Reem Acra FEI Světový pohár 2015 v drezuře má za sebou první finálové kolo. V něm roli favorita potvrdila dvojice obhajující vítězství z loňského ročníku seriálu – Charlotte Dujardin a Valegro z Velké Británie. Přinášíme podrobnosti...
17.04.2015 21:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Charlotte Dujardin a Valegro. Foto FEI/Dirk Caremans
 

 
Úřadující olympijská vítězka, mistryně světa i Evropy předvedla skvělou jízdu a o více jak šest procent porazila druhého Edwarda Gala s Glock´s Undercover z Holandska. Třetí místo obsadil domácí Steffen Peters s Legolasem
 
Pro soutěžící je testemsamotná Thomas & Mack aréna, do které se vejde téměř pouze obdélník. Blízkost diváků tak ověří soustředěnost a nervy soutěžních dvojic. S nervozitou koně se potýkala například Laura Graves s 13letým Verdadesem. Naopak 18letého Painted Black v sedle s 23letou Morgan Barbancon diváci vůbec nerozhodili. Dvojice předvedla velice pěknou úlohu hodnocenou 73,786 %. 
 
Charlotte Dujardin a Velegro ovšem předvedli své pověstné skvělé pasáže a piaf, výjimečný prodloužený klus a skvělé piruety. Na výsledkové tabuli se objevilo hodnocení 85,414 %, kterému se nikdo další ani nepřiblížil.  
 
Pro Isabell Werth z Německa je toto finále již čtrnáctým, kterého se účastnila. Na svém kontě má dvě vítězství. Tentokrát se s El Santo s výsledkem 72,843 % musela spokojit s osmým místem. 
 
Pořadím mohly ještě zamíchat poslední tři startující dvojice. Peters s Legolasem předvedl úlohu hodnocenou 76,843 %, jejíž nejsilnější stránkou byla klusová část. Další na obdélník šel Edward Gal s Glock´s Undercover. Nikdo nevěděl, co se dá od tohoto nervóznějšího valacha očekávat obzvláště v nezvyklém prostředí Thomas & Mack arény. V přechodu z kroku do pasáže kůň zaskočil do cvalu, ale zbytek úlohy byl v takové kvalitě, že si dvojice vysloužila hodnocení 79,057 %. Německá zástupkyně Jessica von Bredow-Werndl s Unee BB několikrát chybovala včetně chyby v přeskocích po dvou cvalových skocích. Musela se tak smířit se čtvrtým místem před pátou Graves a šestou Barbacon Mestre. 
 
Vzhledem k tomu, že všichni startující dosáhli hodnocení vyššího než 60%, do Freestyle, kde se rozhodne o celkovém vítězi, postupuje všech 18 dvojic. 
 

Výsledky:

1.Valegro (Charlotte Dujardin)- Velká Británie – 85.414
2. Glock's Undercover NOP (Edward Gal) – Holandsko - 79.057
3. Legolas (Steffen Peters) –USA – 76.843
4. Unee BB (Jessica von Bredow-Werndl) – Německo – 74.843
5. Verdades (Laura Graves) - USA – 74.314
6. Painted Black (Morgan Barbancon Mestres) – Španělsko – 73.786
7. Glock's Flirt (Hans Peter Minderhoud) – Holandsko – 73.657
8. El Santo NRW (Isabell Werth) – Německo – 72.843
9. Di Lapponia T (Paulinda Friberg) – Švédsko – 72.686
10. Mister X (Inessa Merkulova) – Rusko – 71.343
 
Kompletní výsledky najdete ZDE
 

Fakta a údaje:

V soutěži Grand Prix v rámci finále Reem Acra FEI Světového poháru v drezuře zvítězila Charlotte Dujardin s Valegrem (Velká Británie).
 
V 18členném startovním poli byli i 4 bývalí vítězové FEI Světového poháru v drezuře. Mezi nimi i Edward Gal, který titul vybojoval v roce 2010 a Steffen Peters, který zvítězil v roce 2009. Oba dva se v Grand Prix umístili. Gal na druhém a Peters na třetím místě. 
 
O titul se bude bojovat ve Freestyle. Kvalifikovalo se všech 18 startujících z Grand Prix. Výsledky z Grand Prix určují startovní pořadí ve Freestyle. 
 
Připravila Veronika Kratochvílová
Zdroj: www.fei.org



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE