reklama 11C

Papoušek v pátek opět vévodil ČSP v Hořovicích

Stejně jako ve čtvrtek, i v pátek 26. září si dojel Kamil Papoušek pro prvenství v nejvyšší soutěži dne v rámci čtvrtého závodního dne během finálových závodů Českého skokového poháru 2014 v Hořovicích. Přinášíme podrobnosti...
27.09.2014 01:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Podobně jako předešlý den předvedl z počátku soutěže rychlou jízdu, na kterou nikdo nedokázal odpovědět.
 

Kamilovi Papouškovi se v Hořovicích daří. Foto Kateřina Návojová
 
Tentokrát se mu podařilo dosáhnout v soutěži stupně ST** (140 cm) na nejrychlejší čas společně s bezchybnou jízdou v sedle koně Bel Canto Hradiště, a to z úplně první startovní pozice. Vzhledem k tomu, že jezdec v plánu startovat s tímto koněm i v sobotní Velké ceně, pro kterou se tato páteční soutěž brala jako generálka, může teoreticky dosáhnout na zlatý hořovický hattrick.   
 
Dlouhou dobu se nikomu z velmi zkušených jezdců nedařilo probojovat nástrahami základního parkuru a bojovat tak v následném rozeskakování o nejvyšší příčky. Právě druhým postoupivším do tohoto boje byl opět Kamil Papoušek, a to v sedle Lansinka. S ním nakonec dokončil na třetí pozici, neboť se mezi něj povedenou jízdou dostal na druhé místo Jiří Luža a Land Rebel-S. 
 
Do následného rozeskakování se nakonec probojovalo dvanáct dvojic, z toho tři jezdci se dvěma koňmivedle již zmíněného Kamila Papouška to byl Jiří Luža a také Josef Pařenica. Právě tento jezdec bude společně s dalšími bojovat o poslední body v rámci Českého skokového poháru a moc doufá, že se udrží v elitní finálové čtyřce. Vedle samotné atraktivity finále na úspěšné jezdce čekají i hodnotné ceny, vedle vysoké finanční odměny si vítěz odnese např. i sedlo Kentaur. Šanci probojovat se do finále více jezdců a pouze jediný účast naprosto jistou. Tím je čtyřnásobný vítěz letošních pohárových Velkých cen Aleš Opatrný.
 
Junioři měli poslední šanci bojovat o finále právě v pátek, kdy se uskutečnilo finále hořovického kola. V něm nastoupil plný počet 50 kvalifikovaných jezdců a mnoho bezchybných výkonů vidět nebylo. „Parkur se mi jel velmi dobře, překvapilotolik chyb soupeřů. Už předchozí dny jsem zjistila, že je potřeba lépe cválat a pak vše vychází. Nejinak tomu bylo dnes,“ zhodnotila vítězka Marie Hrudková. „Moc mě to těší, Great Fun je skvělý kůň. Mám ho teprve chvíli a tohle bylo naše druhá soutěž stupně S a zcela první dvouhvězdové,“ doplnila jezdkyně. Ta v sedle tohoto koně předváděla všechny dny vydařené výkony a ani jednou na parkuru nechybovali. Do rozeskakování se nakonec probojovalo ze soutěž L**/S** (120/130 cm) devět dvojic. Druhá skončila Anna Julie Skřivánková s Cinderellou 2 před třetím Václavem Nágrem s D.Amelusinou R 22. Junioři tak mají před sebou již jen nedělní finále, kde si vítěz taktéž odnese sedlo Kentaur. Hodnotné ceny však čekají i na další umístěné.
 
V pátek se konalo také první kolo soutěže družstev Kap Jumping, kde nastoupilo deset čtyřčlenných týmů. V napínavé soutěži nakonec pětice družstev dosáhla na bezchybný výkon a právě oni se podívají do sobotního vyvrcholení. U jednoho družstva dokonce nemusel nastoupit ani třetí jezdec, neboť první tři jezdci předvedli suverénní výkony s nulou na kontě. Jednalo se o tým „ptáků“, jak je trefně pojmenoval hlasatel Aleš Suchánek, neboť družstvo tvořili Jiří Papoušek, Kamil Papoušek, Jiří Skřivan a Michal Kukačka. Úspěšný byl i nejmladší tým Kateřiny Málkové, Andrey Halíkové, Francescy Kolowrat-Krakowské a Ondřeje Málka
 
Úvodní soutěží třetího dne hořovického klání byla soutěž ve dvoufázovém skákání 125/130 centimetrů. Z šesti desítek dvojic celé dvě postupovaly do druhé fáze a necelá polovina pak zopakovala bezchybný výkon. Nejrychlejší čas z nich měl Milan Klár s Rapsodie 1. 
 
V sobotu zahajuje soutěžní program od 8.30 hodin dílčím finále Euiservis Amateur Tour. Poté bude následovat soutěž Kolowrat Teamu na stupni obtížnosti ST* a následně již vše bude směřovat přes druhé kolo týmové soutěže k Velké ceně Hořovic, jež rozhodne o definitivním složení finálové čtveřice. Vše bude možné opět sledovat živě prostřednictvím stránek www.ceskyskokovypohar.cz a www.equitv.cz



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE