reklama 11A

Papoušek s Brisky ujel v Hořovicích všem soupeřům

V napínavou soutěž se proměnil závěrečný parkur stupně ST* (135 cm) v Hořovicích v rámci třetího dne finálových závodů Českého skokového poháru2014 . Od počátku soutěže vypsané na čas vedl Kamil Papoušek a Brisky-Else...
25.09.2014 20:23  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Kamil Papoušek a Brisky-Else udrželi vedení od počátku soutěže. Foto Kateřina Návojová
 
Jejich čas se zdál tak nepřekonatelný, že se na rychlejší jízdu dokonce vsázelo. „Když to tak vymysleli, šel jsem do toho,“ prohodil Kamil Papoušek ukazující do davu diváků. „Nevěřil jsem, že to Radek Šídlo bezchybně zvládne, takže jsem opravdu doufal, že to vítězství udržím,“ doplnil nejúspěšnější jezdec. Nakonec však neměl Radek Šídlo s Calvadosem k prvnímu místu daleko. Velmi rychlou jízdou se blížili bezchybně k cíli, o jejich prohře však rozhodl poslední skok. – Nicméně sázku vyhráli, neboť ta se týkala pouze lepšího času, než který zajel Kamil Papoušek. „Kdyby ten poslední skok nebyl tak šikmo, asi by mi vyšel. Z toho rychlého tempa jsem však nemohl Calvadose dostatečně včas zatočit, je to vážně škoda,“ prohodil Radek Šídlo. O překonání času vítěze se pokoušel ještě se svým třetím koněm Aleš Opatrný, a to s Curley Sue. Rychlou jízdou s co nejkratšími nájezdy se jim opravdu podařilo stlačit čas ještě více, avšak ani oni se nevyvarovali chybě, tentokrát na předposledním skoku.
 
Vítězství tudíž udržel Kamil Papoušek a Brisky-Else, o necelých pět vteřin pomaleji se do cíle dostal Josef Kincl s Cascarem. O další tři sekundy více měl na třetím místě německý host Jaroslav Pikolon a Eroline. „S Brisky se chystám v pátek do soutěže družstev,“ nastínil své další plány Kamil Papoušek. Chybět nebude ani v nejtěžší páteční soutěži stupně ST** (140 cm), kde byl měl v generálce na Velkou cenu sedlat koně Bel Canto Hradiště. V plánu pak mají i samotnou sobotní Velkou cenu na stupni obtížnosti T* (145 cm).
 
Během čtvrtka se jela také další kvalifikace Czech Junior Cupu. Soutěž hodnocená na styl musela být pro velkou účast rozdělena dokonce do tří oddělní, neboť maximální počet v jedné části je 25 startujících. Stylovým rozhodčím Markétě Šveňkové a Janu Šímovi se absolutně nejvíce líbili František Stružinský a Lucky Lifestyle, kteří velmi vydařenou jízdou dosáhli na hodnocení 9 bodů. Vítězové ve zbylých dvou oddělení získali shodně 8,7 bodů – Nina Kaločová s Ebony a Daniel Pospěch s Pialotou.
 
Na programu byly ještě dvě otevřené soutěžejiž v půl osmé ráno zahajoval parkur stupně L** (120 cm), který se nejvíce vydařil Milanu Klárovi s Colette 1. Ve stupňované obtížnosti do 130 centimetrů se nejrychleji do cíle dostal Sergej Motygin s Extreme Chaos, kteří těsně pokořili čas Přemysla Adama s Camouflage.
 
Páteční den bude velmi důležitý pro juniory, neboť proběhne dílčí finálové kolo Czech Junior Cupu. Junioři tak budou mít poslední šanci získat dostatek bodů do úplného vyvrcholení celého seriálu, které proběhne v neděli. Dále se uskuteční první kolo soutěže družstev, kde proti sobě nastoupí deset týmů. Devět z nich sestavovali nejlepší jezdci ze žebříčku Českého skokového poháru, poslední tým je sestavěn díky divoké kartě hořovickými jezdci. Závodní den otevře dvoufázové skákání 125/130 cm, naopak končit se bude již zmíněnou generálkou na Velkou cenu na stupni ST** (140 cm). Pro aktuální informace sledujte webové stránky www.ceskyskokovypohar.cz.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE