reklama 11B

Hořovické finále ČSP s týmovou soutěží KAP Jumping

Třináctý ročník extraligového seriálu Český skokový pohár se blíží ke svému konci. Ve dnech 23. – 28. září se uskuteční finálové závody v Hořovicích na Berounsku, kde se mimo jiné bude závodit také v týmové soutěži KAP Jumping...
16.09.2014 22:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Aleš Opatrný je zatím jediným jistým finalistou Českého skokového poháru. Celoroční žebříček vede z výrazným náskokem a chybět nebude ani v týmové soutěži KAP Jumping. Foto Kateřina Návojová
 
Půjde o dvoukolovou soutěž čtyřčlenných týmů, kterých se na start postaví přesně deset. Přitom o devíti kapitánech není již nyní pochyb. „Kapitáni družstev jsou nominováni dle aktuálního pořadí jezdců v Českém skokovém poháru 2014. Prvních devět jezdců  této soutěže má právo sestavit soutěžní družstvo pro teamovou soutěž KAP Jumping a pořadatel uděluje jednu divokou kartu,“ prozradila Jitka Opatrná z pořadatelského týmu Jezdecké stáje Opatrný Hořovice.
 
První kolo KAP Jumpingu proběhne v pátek, kdy na dva jezdce z týmu čeká parkur na výšce 130 centimetrů, další dva jezdci pak pojedou parkur o 5 centimetrů vyšší. Stejná obtížnost čeká na pětici nejlepších i v druhém kole. To je na programu v sobotu před poslední kvalifikační Velkou cenou. Dvoukolová soutěž KAP Jumping je velmi zajímavě finančně ohodnocena, neboť jezdci si mezi sebou rozdělí celkem 244.000 korun. 
 
Vedle týmového klání je na programu dlouhých šestidenních závodů v Hořovicích dalších 22 soutěží, a to včetně dvou pony parkurů ZLPA a LPA. Ty jsou naplánovány na úterní odpoledne. Předcházet jim budou dvě kvalifikace do Equiservis Amateur Tour (Z, 110/115 cm) a otevřená soutěž stupně L* (115 cm). Pro amatérské jezdce je určena ještě středa, kdy přijde na řadu třetí kvalifikace na stupni ZL (110 cm) pro sobotní hořovické dílčí finále. Druhý závodní den se koná také první kvalifikace pro juniory v rámci Czech Junior Cupu, středa bude zakončena otevřenou soutěží S** (130 cm). 
 
Od čtvrtka se bude skákat již do stupně ST* (135 cm), a po dalším kole Czech Junior Cupu hodnocené na styl jezdce se uskuteční pro juniory finále v pátek. Hořovická Velká cena (T* - 145 cm) společně s Equiservis Amateur Tour (ZL – 110 cm) jsou naplánovány na sobotu, stejně jako velmi atraktivní soutěž Kolowrat Teamu určená pouze pro jezdce do 25 let na stupni obtížnosti ST* (135 cm), která se jede o dotaci 35 tisíc korun.
 
Po sobotní Velké ceně Hořovic již budou známy všechny startovní listiny na velkou finálovou neděli. Závěrečný den se jako první představí 20 nejlepších amatérských jezdců z kvalifikačních kol, kteří pojedou finále na obtížnosti L* (115 cm). Pro juniory je připraveno finále L**/S** (120/130 cm), pro každou věkovou kategorii se do něj probojuje nejlepší desítka. Nejen celé závody, ale celý extraligový seriál čítající 11 kol vyvrcholí finálovou soutěží Českého skokového poháru pro elitní čtyřku. O té ještě není před posledním kolem rozhodnuto a hned několik adeptů o ni bojuje s minimálním bodovým rozdílem. Jediný jistý finalista je suverénní lídr žebříčku Aleš Opatrný. Hořovická sobotní Velká cena navíc bude zvýhodněna 5 body pro každého bodujícího jezdce, takže pořadí se ještě může výrazněji zamíchat. Nyní by do finále patřili ještě Jiří Skřivan, Zdeněk Hruška a Josef Pařenica. 
 
Pro aktuální informace sledujte webové stránky www.ceskyskovypohar.cz.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE