reklama 11D

Padesátý ročník CSIO3*-W Bratislava už za měsíc

Bratislava zažije ve dnech 23. – 26. července jubilejní 50. ročník Mercedes Benz Grand Prix Bratislava. V kalendáři FEI jsou závody zapsány tradičně jako CSIO3*-W a tak se během nich diváci dočkají samozřejmě i soutěže Poháru národů.
26.06.2015 15:13  |  Rubrika:   |   FANCLUB
reklama 12C

Český tým při CSIO3*-W Bratislava v roce 2014. Ilustrační foto: archiv českého týmu

Za úspěšnou nepřetržitou organizací závodů kategorie CSIO na Slovensku stojířadu let bývalý prezident Slovenské jezdecké federace Andrej Glatz. Se svým týmem pořádá letos neuvěřitelný 50. ročník. I po změnách, které udělala Mezinárodní jezdecká federace FEI v pravidlech pro seriál Poháru národů, drží stále elitní úroveň slovenského mítinku tím, že je jako jeden z dvaceti závodů na světě zapsán do Furusyyia Nations Cup. Konkrétně tedy do evropské Divize 2 a tak v Bratislavě může v žebříčku bodovat i Česká republika. Ta je každoročním účastníkem a i letos se předpokládat, že postaví do soutěže družstev kompletní tým, i když s ohledem na přípravu na srpnové mistrovství Evropy v Cáchách to možná nebudou dvojice v nejsilnějším možném složení. Družstvo ale může získat cenné body do žebříčku skupiny druhé divize.
 
Nejlepší jezdce bude dekorovat předseda Národní rady Slovenské republiky Peter Pellegrini, který nad celou významnou jezdeckou událostí převzal záštitu
 
Diváky čeká čtyřdenní klání s jedenácti soutěžemi, z nichž, kromě zmíněného Poháru národů, jistě bude přitahovat pozornost sobotní kvalifikace do Grand Prix, soutěž s překážkami do 150 cm započítávaná do světového žebříčku Longines Ranking. Také poslední soutěží v sobotu bude divácky velice atraktivní, jde totiž o bariérové skákání. V neděli pak vyvrcholí celé závody soutěží Mercedes Benz Grand Prix Bratislava, ve které je opět možností získat body do žebříčku FEI, navíc se výsledek počítá do bodování olympijské kvalifikace. 
 
Více informací na webu pořadatele www.csio.sk



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE