reklama 11B

Opravilová zahájila španělskou túru třetím místem

Česká reprezentantka Eliška Opravilová, která se se svými koňmi vypravila na měsíc závodit na Pyrenejský poloostrov, zahájila úspěšně. V sobotu 13. února se zúčastnila národních závodů ve všestrannosti a s Kook de Peňaflor skončila třetí…
13.02.2016 20:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Eliška Opravilová se představila s oběma svými svěřenci na jednodenních národních závodech, které se konaly ve španělském městečku Utrera. V rámci soutěže Promotion sedlala svého mladého koně Kook de Peňaflor a společně si poradili s touto soutěží velmi dobře. Jednalo se o jejich první zahraniční start, během něhož hned dosáhli na třetí příčku. Z drezury si odnesli 56,4 trestných bodů, k nimž přidali jednu chybu na parkuru a bezchybnou terénní jízdu. „Byl skvělý, jeho předností je dlouhý cvalový skok, v krosu jsem si to na něm opravdu užila,“ popsala jezdkyně. Navíc dokončili v kvalifikačních limitech a měli by se tento rok představit při Kritériích mladých koní, v rámci šestiletého ročníku.

V rámci CNC1* sedlala Eliška Opravilová Lasinga. S ním absolvovala dobře drezurní zkoušku a na parkuru jednou chybovala. V náročném krosu, kterým však procházeli velmi dobře, nakonec nedokončila. Po náročné pasáži na vodě, kde neměli nejmenší problémy, bohužel nepřekonaly jeden ze skoků v druhé polovině trasy – jednalo se o proutěný skok, který byl až 130 centimetrů vysoký (včetně keřů, které šly prometat). „Vím, že má Lasing problém skákat tyto proutěné skoky zešikma, chtěla jsem to zde zkusit takto najet, vycházelo to po předešlém skoku, do té doby šel výborně. Bohužel to nevyšlo, zastavil a poté uhnul, což mě dostalo ze sedla,“ popsala jezdkyně.

Tentokrát se jednalo o jednodenní závody, kdy se dopoledne uskutečnila drezura a posléze parkur, závodní den byl zakončen odpoledními krosy. Dále se jezdkyně chystá na národní závody do španělského Cádiz a posléze se vydá do Portugalska.

O dalších dnech budeme opět informovat. Fotogalerie se připravuje. 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE