reklama 11D

Ohlédnutí za vozatajským mistrovstvím ČR

Mistrovství České republiky 2017 ve všech vozatajských kategoriích se konalo v polovině září na závodišti v Pardubicích. Kamery EquiTV u toho nechyběly, a tak se můžete podívat na souhrnnou reportáž věnovanou těm nejúspěšnějším účastníkům.
27.09.2017 15:34  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12D

REPORTÁŽ SLEDUJTE V TOMTO ODKAZU

Pardubické dostihové závodiště hostilo ve dnech 15. až 17. září mistrovství České republiky ve čtyřech vozatajských kategoriích. 

V soutěži dvojspřeží pony začala slibně Monika Pospíšilová, která zajela druhou nejlepší drezuru. V maratonu se jí však příliš nedařilo, a přestože v závěru předvedla velmi dobrý parkur, zůstala nakonec těsně pod stupni vítězů. Tomáš Jelínek podával během všech tří soutěžních dnů vyrovnané výkony, které mu nakonec zajistily bronzovou medaili. Stříbro vybojoval Erik Zuvač. Dopomohl mu k němu hlavně maraton, v jehož samostatném hodnocení skončil druhý. Způsobem start-cíl si pro zlato a titul mistra České republiky dojel Michal Kořínek. Vedení se ujal už v první části šampionátu, pokračoval přes vítězný maraton a nezaváhal ani při jízdě mezi kužely. 

V kategorii jednospřeží se v konkurenci dvaceti spřežení blýskl vítězným parkurem Jiří Koníř a skvěle si vedl i v maratonu. V součtu s výsledkem z drezury to však stačilo na nepopulární bramborovou pozici. Bronz si z Pardubic odvezl Libor Kurka, a to hlavně díky tomu, že všechny soutěžní dny absolvoval bez výrazných výkyvů či chyb. Několikanásobný mistr republiky Jan Exnar se musel letos spokojit s titulem vicemistra. Ze všech vozatajských disciplín mu vyšla nejlépe hned ta první, tedy drezura, v níž dostal druhou nejvyšší známku. Jaroslav Petřek držel průběžné vedení po drezuře, a nenechal si jej vzít ani po maratonu. Bezchybně překonal i trať parkuru, ve kterém dojel druhý pouze s rozdílem dosaženého času.  To v konečném součtu znamenalo zlato s odstupem více než 9 trestných bodů na ostatní soupeře.

Silná sestava devíti vozatajů se postavila na start soutěže dvojspřeží velkých koní. Třetí příčku obsadil Josef Hrouda, jemuž se vydařil závěrečný parkur, který byl hodnocený jako druhý nejlepší. Václav Coufalík vstoupil do šampionátu pěkným výkonem na drezurním obdélníku, jeho nejlepší chvíle však přišla v neděli, když mezi kužely nenašel přemožitele. V součtu mu to vyneslo druhé místo. Vítězem a mistrem republiky pro rok 2017 se stal Josef Drábek. Ten se vyhoupl do čela hned v první disciplíně – drezuře a nejlépe si vedl také o den později v terénu. Přestože na parkuru přišly chyby, o vítězství ho nepřipravily.

V královské disciplíně čtyřspřeží změřili síly tři účastníci. Bronz si odvezl Jaroslav Jandl, který také ve všech třech částech šampionátu obsadil dílčí třetí místa. Zkušený člen národní reprezentace Jiří Nesvačil senior získal tentokrát v Pardubicích titul vicemistra. Zahájil druhým místem v úvodní drezurní zkoušce, stejně tak byl druhý i v maratonu a v parkuru. Jaroslav Juráň junior v první části soutěže vyhrál a vybudoval si náskok třech trestných bodů. Ten ještě o pět bodů prohloubil v sobotní terénní jízdě a jediná chyba při jízdě mezi kužely jej tak už o zlatou medaili nemohla připravit.

Video záznam z průběhu mistrovství České republiky spřežení v Pardubicích najdete na našem webu www.equitv.cz.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE