reklama 11D

O rozlučkovou všestrannost v Pardubicích je zájem

ikonka

Ve dnech 9. - 11. listopadu se na pardubickém závodišti uzavře sportovní sezona. Na druhý listopadový víkend totiž připadá Rozlučková všestrannost, jejíž součástí bude i mistrovství oblasti Praha. O soutěž je opět zájem, přihlášeno je 169 dvojic.
05.11.2018 11:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Rozlučková všestrannost se koná pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana.Vypsáno je hned osm soutěží, které ve třech jezdeckých disciplínách prověří ovladatelnost, rychlost, obratnost i vytrvalost koní. Nejnáročnější soutěží je ta s označením CNC*, při které koně překonávají při parkuru skoky ve výšce 115 cm. Vypsány jsou kategorie i pro pony a jezdce ve věku 10 – 16 let a soutěže pro hobby kategorie. Závodníci se na pardubické závodiště začnou sjíždět už v pátek 9. listopadu, do kolbišť a tratí se ale vydají až o víkendu. V sobotu 10. listopadu jsou na programu drezury a parkury, v neděli 11. listopadu pak terénní zkoušky (krosy) a dekorování vítězů. 
 
Všestrannost, někdy také nazývaná jako military, je olympijským sportem. Její počátky jsou v minulém století v armádě, kdy bylo nutné testovat všestranné nadání koní. V Pardubicích se závody všestranností konají třikrát až čtyřikrát do roka, několik let po sobě hostilo dostihové závodiště i Mistrovství ČR v tomto sportu. „Stále se nevzdáváme myšlenky vrátit do Pardubic i mezinárodní soutěže. K tomu potřebujeme odpovídající kolbiště, jehož projekt je stále na stole a naši snahu prosadit jej v plánech města nevzdáváme,“ prozradil místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba. 
 
Zdroj: Tisková zpráva DS Pardubice



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }