reklama 11B

Národní šampionát střídá Letní všestrannost

ikonka

Jen týden po mistrovství ČR ve všestrannosti se na závodišti v Pardubicích uskuteční další soutěže military. Tentokrát půjde o Letní všestrannost, která je zároveň OM Východočeské oblasti. Závody jsou na programu od 28. do 29. července.
26.07.2018 12:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Na startovních listinách celkem devíti závodů figuruje 112 soutěžních dvojic. Vypsána jsou klání pro děti, juniory, mladé jezdce i dospělé včetně družstev a také soutěže pony a hobby. Stavitelem tratí a parkurů je Václav Žižka, který při nedávném národním šampionátu působil jako asistent uznávaného stavitele z Polska Marcina Konarskeho. „Pánové Konarski a Žižka společně s Annou Krobotovou odvedli při Mistrovství ČR výbornou práci, postavili technicky náročnou trať s mnoha velmi povedenými skoky. Rozhodli jsme se některé z nich využít i pro Letní všestrannost a nabídnout tak možnost zažít je na vlastní kůži dalším soutěžícím,“ prozradil místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba s tím, že atraktivní podívaná čeká i na diváky. 
 
Dvoudenní soutěže Letní všestrannosti zahájí v sobotu v 8 hodin drezury, od 14 hodin na ně naváže parkur. V neděli závody zakončí terénní zkoušky, které by měly odstartovat v 9 hodin. Časy jsou ale orientační, pořadatelé si vyhradili právo časy startů upravit podle počtu startujících. Pro diváky, kteří mají především při nedělních krosech příležitost sledovat koně a jezdce z bezprostřední blízkosti přímo v dostihové dráze, je vstupné zdarma.
 
Zdroj: tisková zpráva Dostihového spolku



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE