reklama 11C

Nové požadavky FEI pro Novice ve vytrvalosti

Mezinárodní jezdecká federace nastavila s platností od 1. ledna 2016 další povinnosti pro jezdce a koně, kteří splnili podmínky kategorie Novice a chtějí vstoupit do mezinárodních závodů. Podrobnosti se dočtete ve zprávě komise vytrvalosti ČJF.
17.12.2015 11:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Od 1. 1. 2016 čekají jezdce a koně, kteří mají splněné podmínky Novice a budou chtít poprvé vstoupit do mezinárodních soutěží, další povinnosti, které si vyžaduje FEI
 
V souvislosti se zpřísňováním kontroly pravidel vytrvalostní disciplíny a nutnosti větší ochrany koní, byl FEI zaveden nový online systém i pro kontrolu, způsobilosti a získávání statusu Novice (dle článku 816 vytrvalostních pravidel FEI).
 
Na této online platformě je nutné vyplnit kvalifikační formulář novice (Novice Qualification Eligibiity form), ještě před tím, než se daný jezdec / kůň přihlásí do své první CEI1* vytrvalostní soutěže.
 
Zde současně dojde k zapsání 4 výsledků jezdce / koně společně s informacemi o daných soutěžích, jež jsou nutné ke kvalifikaci novice dle článku 816 vytrvalostních pravidel FEI
 
Jakmile dojde k zapsání těchto 4 výsledků (které splňují kvalifikační kritéria daná článkem 816) do systému, jezdec/kůň obdrží automaticky status “novice” na následujících 24 měsíců.
 
Zápis provádí daná NF, v našem případě ČJF
 
Zdroj: www.cjf.cz



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE