reklama 11B

Normandie 2014: Nesvačil starší 10 bodů za Jirkou

Poslední z trojice Nesvačilů – otec Jiří – již má také za sebou drezurní úlohu a stejně jako jeho dva synové se již může plně soustředit na sobotní maraton. V drezuře obdržel 66,25 trestného bodu, což je o 10 tr. bodů více, než získal Jiří junior...
05.09.2014 15:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jiří Nesvačil starší při drezurní úloze. Foto Jezdci.cz
 
„V celku jsem spokojený, ale byly tam chyby. Levý zadní kůň mi dost zlobil, takže známky nebyly moc vysoké. Srážky budou určitě za zatavení a za couvání. Také jsme jeli docela rychle. Bohužel na tomto povrchu kočár dost lítá,“ shrnul Jiří Nesvačil starší krátce po dojetí úlohy.
 
„Vjezd byl dobrý, při stání nechtěla jedna kobylka stát. Krátký klus byl ze začátku dobrý, ale prodloužený nic extra, i když se to pak rozjelo. Relativně spokojen jsem jak s ‚od stěny ke stěně‘, tak s půlkruhem vlevo a vpravo a s pracovním klusem na diagonále. Bohužel to stání a krok byla slabota. Krokem přitom umí chodit dobře, ale tady ten konec se už i zadní koně začali rozklusávat brzy a to nebylo dobré,“ pokračoval Jiří Nesvačil.
 
„Trať maratonu bude zdánlivě rychlá, ale ono se to kolikrát zdá a pak v těch překážkách není tolik místa. Každopádně ten povrch bude lítat. Zejména tři překážky vzadu jsou takové rychlejší, zbylé čtyři za stadionem jsou pak více technické,“ dodal nejstarší z Nesvačilů
 
Po 40 odjetých čtyřspřežích figuroval Jiří Nesvačil starší na 33. místě, jeho syn Radek je o tři příčky za ním a nejlépe je na tom Jiří Nesvačil mladší, který je aktuálně přesně v polovině startovního pole – na 20. pozici. 
 
Na předních postech jsou Chester Weber z USA s 32,21 body, dále Boyd Exell z Austrálie s 35,51 body a následují tři Holanďané – Theo Timmerman (trenér české reprezentace), Ijsbrand Chardon a Koos de Ronde.
 
Kompletní výsledky a další podrobnosti najdete na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport a zpravodajství ČT24. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE