reklama 11A

Najmanová třetí v Grand Prix Wiener Neustadt

Dětská Grand Prix se v rámci CSI v rakouském Wiener Neustadtu konala netradičně již ve středu 1. července. V rozeskakování měla Česká republika hned tři české zástupce, na nejlepší výkon dosáhla Sofie Najmanová s Stardano v podobě třetí pozice...
02.07.2015 11:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Sofie Najmanová skončila v Grand Prix dětí na třetí příčce. Foto Lukáš Najman

 

FOTOGALERIE

Vzhledemletošnímu mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců, které se koná právěareálu ve Wiener Neustadtu, se na závody vypravila kvalitní česká ekipa, a to nejen těchto mladých nadějí. Středeční Grand Prix se pro děti jela na výšce 120 centimetrů a do rozeskakování po bezchybném základním kole postoupila Sofie Najmanová, a dvakrát Sára Finsterle i Kristýna Hofmeisterová. Nejlépe siněm vedla právě Sofie Najmanová a Stardano, kteří i napodruhé dokončili bezchybně a čas je zařadil na výborné třetí místo. Jen o příčku níže se umístila Sára Finsterle, kteráVenezií taktéž nechybovala. Čas však oproti Sofii Najmanové měla o zhruba tři vteřiny pomalejší.

 Se svým druhým koněm Eurydika dokončila Sára Finsterle na sedmé příčce, a to po jedné chybě. Stejně tak 4 trestné body a konečné osmé místo získala Kristýna Hofmeisterová a Ziantus M. S Apollem jezdkyně shodila dvakrát.

této Grand Prix nastoupilo celkem 26 jezdců a 12 se jich probojovalo do rozeskakování. V něm měla největší zastoupení právě Česká republika. Z dalších dětských účastníků na startu nechyběla Markéta Míková, Tereza Markusková, Tereza Vysoudilová a František Stružinský.

Českým jezdcům se však dařilo i v dalších dosud proběhnuvších soutěží. Hnedúterý si dojela Sofie Najmanová se Stardanem pro čtvrté místo v Children Tour (120 cm). V túře pro šestileté koně na prvním děleném místě po bezchybném výkonu skončili Zuzana Zelinková (Le Khalif D, Evita R) i Kamil Papoušek (Cacadu). Tento jezdec nechyběl ani na startu sedmiletých, kde bez shození dovedl do cíle koně Stakko, Igor van de Heibos i Flying. Ve středu se bezchybná jízda podařilamladými koňmi Zuzaně Zelinkové s Le Khalifem, Kamilu PapouškoviFriscem, Cossinim i Cacadu a sedmiletými koňmi Stakko a Flying.

Ve čtvrtek dopoledne se opět dařilo Sofii Najmanové, která si dojela v sedle Taz Timese pro třetí příčku (120 cm). Sára Finsterle s Eurydikou uzavřela elitní pětku, šestý nejlepší výkon podala Tereza Vysoudilová a Isar. Všechny dokončily s nula trestnými body.

Na startu většiny soutěží se představilo a také ještě představí mnoho českých dvojic. Těm se i přes několik bezchybných jízdy do elitní pětky zatím promluvit nepodařilo. Výsledkové listiny můžete sledovat ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE