reklama 11B

CIC ve Wiener Neustadtu nakonec pro Švýcarsko

Mezinárodní závody v rakouském Wiener Neustadtu s nejtěžší soutěží CIC2* vyvrcholily parkurem v neděli 3. května. V této soutěži figurovala na startovní listině i česká jezdkyně Eliška Opravilová, s Lasingem se jí však nedařilo dle představ…
03.05.2015 21:03  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C

Eliška Opravilová v sedle Lasinga při závěrečném parkuru. Foto Kateřina Návojová

Mezinárodní závody pojalo několik národů jako přípravné pro juniory a mladé jezdce na mistrovství  Evropy. Jednalo se nejen o ekipuRakouska, ale i Itálie či Švýcarska. Pro Elišku Opravilovou a jejího plemenného hřebce Lasinga to byla první společná soutěž na této úrovni. Do parkuru šli z 16. pozice po vydařené drezuře a krosu bez zastavení, avšakpomalejším čase.

Jak jezdkyně po dojezdu přiznala, byla před závěrečnou zkouškou hodně nervózní. Bohužel jí k většímu klidu nepřispěl nevydařený odskok hned do druhé překážky, kterou musela opětovně najet. Poté následovaly vzápětí ještě dvě chyby na parkuru, po nichž se dvojice dokázala na zbytek jízdy koncentrovat. Ještě jedno shození nakonec přidali na posledním skoku, což byl třetí element skoků na cikcaku, a tato pasáž byla prověrkou pro mnoho jezdců.

Celkem si tak Eliška Opravilová odnesla z parkuru 120 centimetrů vysokého 4 skokové chyby, k nimž se připočetlo ještě mnoho bodů za čas, neboť oproti skokovým soutěžím se ve všestrannosti počítá trestný bod za každou započatou vteřinu nad limit.

Pro výhru si dojela s minimálním rozdílem Eveline Bodenmüller  a Waldmann ze Švýcarska před domácím Danielem Dunstem s Daiquiri Key West. Bezchybně dokončilo závěrečný parkur pouze šest účastníků z necelé třicítky startujících.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE