reklama 11C

Na slovíčko s mistrem ČR Vanessou Krištofovou

V rámci rubriky „Na slovíčko s mistrem ČR…“ se vracíme do disciplíny voltiž. Tentokrát se o své dojmy podělila mistryně Vanessa Krištofová, která v roce 2015 dokázala obhájit zlatou medaili a splnit si tak cíl této sezony…
16.02.2016 12:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Jak důležitým bodem ve vašem kalendáři bylo pro rok 2015 mistrovství České republiky?

Byl to pro mě jedennejdůležitějších závodů, protože jsem si chtěla obhájit svůj titulroku 2014, také jsem tomu věnovala spoustu času a píle se vyplatila, což jsem velice ráda.

 

Jak náročná byla cesta ke zlaté medaili na samotném mistrovství České republiky?

Cesta byla velice náročná, jelikož byla velká konkurence, ale takétermínu mistrovství České republiky vládly vysoké teploty počasí, což bylo velmi vysilující jak pro cvičence tak pro koníky.

 

Jak hodně si ceníte vítězství na mistrovství České republiky vzhledem k dalším úspěchům během této sezony? Jak vzpomínáte na celou sezonu 2015?

Je to pro mě hodně velký úspěch, kterého si velice cením. Voltižní sezóna 2015 pro mě byla velice inspirující, naučila jsem se mnoho nového a poučila se ze svých chyb. Jako každý sport přináší nejen kladné zážitky, ale bohužel i ty zápornépodobě pádů a zranění, kterých bylo tento rok celkem hodně.

 

Jak hodně si toho ceníte v rámci dosavadní kariéry?

Jako jednotlivec zatím jezdím druhým rokem, takže kariéra se teprve rozvíjí

 

Co považujete za dosavadní největší úspěch a po jakém úspěchu ještě toužíte?

Největšími úspěchy jsou 1.místo na mistrovství České republiky dvakrát po sobě, 11. místo ze skupinou na Světových jezdeckých hráchNormandii a 7.místo na mistrovství světajuniorech se skupinou.

 

Bude příští rok mistrovství České republiky hlavním bodem sezony? Jak je pro vás cenný titul mistra České republiky? se srovnat s jiným úspěchem?

6. Pro mě je to velice cenný titul. S jiným úspěchem se v jednotlivcích srovnat asi nedá. Mistrovství České republiky bude opravdu jedenhlavních bodů sezóny.

 

Máte v plánu nějaké zahraniční výjezdy?

Ano zahraniční výjezdy plánuji jakjednotlivci, tak se skupinou

 

Jaká bude vaše zimní příprava, než vyrazíte na první závody 2016?

Budu se zdokonalovat, jakzkoušet nové cviky, tak zlepšovat svou kondici nebo vymýšlet efekty, aby volná byla lepší než tento rok.

 

Máteplány na další sezonu, co se týče hlavních bodů?

Ještě nevím, jaké budou závody, ale určitě bych chtěla jet na mistrovství Evropy a zabodovat na mistrovství České republiky.

 

Závodíte jako jednotlivec i ve skupině? Co je pro vás lepší?

Ano závodím ve skupině i jednotlivcích. Pro mě osobně jsou lepší jednotlivci, jelikož jedete sami za sebe a nemusíte se strachovat, že to pokazíte celé skupině.

 

Je těžší startovat jako jednotlivec nebo jako člen skupiny?

Vyjde to tak nastejno, ale asijednotlivcích, jelikož ve skupině zatím nezvedám menší holky a dělám jen dvojice a jsem zvedaná…

 

Děkujeme za rozhovor




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE