reklama 11C

Na slovíčko s mistrem ČR Barborou Dvorníkovou

Poslední svůj start na mistrovství České republiky mezi mladými jezdci proměnila drezurní jezdkyně Barbora Dvorníková v roce 2015 ve zlatou medaili. O tom, jak na mistrovství vzpomíná a jaké má další plány, se s námi podělila v pravidelné rubrice…
07.01.2016 11:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jak důležitým bodem ve vašem kalendáři bylo pro rok 2015 mistrovství České republiky?

Byl to určitě jedenvrcholů sezóny 2015. Na mistrovství jsme se s Whynee připravovalyod zimy. Loni nám titul utekl opravdu o kousek, a to hlavně kvůli přeskokovým řadám, které jsme neměly ještě pořádně zažité a dělaly jsmenich chyby. Letos si to už sedlo a řekla bych, že to pro nás byla dosud nejúspěšnější sezóna!

 

jakými nadějemi jste tam jela?

Samozřejmě jsem byla odhodlaná poprat se o titul Mistra České republiky. Byly jsmeWhynee nejlepší formě, takže jsem věřila, že nám to vyjde.

 

Letošní drezurní mistrovství na Ptýrově bylo pro všechny „jiné“. Jak vy na něj vzpomínáte? Jaké myšlenky převládají?

Vzpomínky ve mně zůstanou asi celý život, a to hlavně kvůli nešťastné události, ke které tam došlo. Zrovna jsem se připravovala na svůj druhý start, když se venku zatáhlo a začal foukat silný vítr. Měla jsem Whynee postavenouuličce a zaplétala jsem hřívu, když se stanustájením pro všechny koně začal třást. Najednou se celá protější stěna zvedla 1-2 metry do vzduchu a zase spadla na zem. Whynee začala utíkat, a tím nám asi zachránila život, protože jsme se okamžitě rozeběhli za . Za námi se pak stan otočil celý vzhůru nohama, uvěznilboxech několik koní a jeho trosky zasypaly všechny naše věci. My jsme pak po louce běhali za Why Not asi 15 minut, naštěstí zůstala blízko areálu a nenapadlo ji utíkat nikam dál. Asi ještě nikdy jsem o ni neměla takový strach a vlastně o sebe taky!

 

Jak hodně si ceníte vítězství na mistrovství České republiky vzhledemdalším úspěchům během této sezony?

Vítězství si hodně cením, i přesto, že se celé mistrovství České republiky pro mladé jezdce vyhodnotilo po prvním kole. Co mě ale mrzí je, že spousta lidí si plete mistrovství České republiky, Šampionát České republiky nebo třeba Český drezurní pohár. Podlemistrovství je v České republice závodnejvětší váhou, a proto se v rámci českých závodů budu soustředit každou sezónu hlavně na něj.

 

Jak hodně si toho ceníterámci celé krátké kariéry?

Cením si každého úspěchu, kterého jsem dosáhla a bez pochyb mezi patří i dvojnásobný titul Mistra České republiky z let 2013 a 2015. Za dosud největší úspěch považuji moje starty na Mistrovstvích Evropy, kde jsem reprezentovala Českou republiku3xve Švýcarsku, v Itálii a ve Francii.

 

Jde porovnat úspěch na národním mistrovství se startem na mistrovství Evropy?

Řekla bych, že náš tým se rozhodně letos na mistrovství Evropy neztratil a udělaly jsmeholkami dobré výsledky. Konkurence je tam sice hodně vysoká, ale myslím, že Mistři naší republiky jakdětech, juniorech, tak i v mladých jezdcích, by tam určitě neměli chybět ani příští rok.

 

Jaké máte další plány s Why Not? Budete se příští rok pokoušet o obhajobu?

Zatím si nehledám nového koně, i když vím, že to časem bude potřeba. Bohužel už mě teď čeká seniorská kategorie, takže obhajovat titul bude těžké, ale určitě bych se o to chtěla pokusit. Dále bych se příští sezónu chtěla účastnit mezinárodních závodůkategorii Malé rundy.

 

Bude příští rok mistrovství České republiky hlavním bodem sezony, nebo se chystáte ještě na důležitější závody?

Jelikož mladé jezdcemám za sebou, tak asi Mistrovství České republiky seniorů bude vrchol sezóny 2016. Máme rozpracovanoutréninku nejvyšší úroveň TT, ale zatím se do žádné GP soutěže nehrnu, chce to čas.

 

Jaké máte plány na zimní období, startyzahraničí nebo volněji?

Během zimy budeme absolvovat několik soustředění a připravovat se na další sozónu, která nám začnedubnu. Do doby Whynee dostane závodní volno. Je to i pro ni velký stres a potřebuje si od toho odpočinout.

 

Děkujeme za rozhovor!




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE