reklama 11D

Na slovíčko s mistrem ČR Terezou Hábovou

V rámci nové rubriky na portálu Jezdci.cz „Na slovíčko s mistrem ČR…“ vám postupně představíme zlaté medailisty z mistrovských šampionátů roku 2015 a jejich vzpomínky nejen na tuto výhru. V prvním díle se o dojmy podělila Tereza Hábová…
20.10.2015 12:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Tereza Hábová je zlatá medailistkaletošního mistrovství České republikydrezuře, které se konalo na Ptýrově. V sedle Jamese Bonda zvítězila poprvé ve své kariéře mezi seniory

 

Jak důležitým bodem ve vašem kalendáři bylo pro rok 2015 mistrovství České republiky?

Důležitých závodů je v každém roce hned několik, ale MČR je jen jedno a jsem přesvědčená, že nejen pro mě patří každoročně mezi hlavní vrcholy sezony. Je tedy velmi důležitým bodemkalendáři. A letos tomu nebylo jinak.

 

Letošní MČR bylo pro všechny „jiné“. Jak vy na něj vzpomínáte? Jaké myšlenky převládají?

Letošní Mistrovství bylo bohužel poznamenáno řadou událostí, které ve mně zanechaly smíšené pocity a ovlivnily určitě i bezprostřední radostvítězství. Zdaleka nejdůležitější pro mě po skončení MČR bylo rozhodně to, že jsme siněj ani , ani James Bond po sobotním řádění živlů kromě pár šrámů neodnesli žádná vážnější zranění, ačkoliv jsme se bohužel nacházeli přímocentru dění ve vichřicí zničené stáji.

 

Těsně před MČR odstoupil Fabrizio Sigismondi. Byla by to pro Vás větší výzva bojovat proti němu?

Určitě byla, na MČR jsem se těšila právě takédůvodu, že se Apropos s Jamesem Bondem po roce na závodech potkají a po dlouhé době se srovnají. K tomu nakonec došlo shodou okolností při finále ČDPMartinicích, kde jsmeBondem také zvítězili.

 

Jak hodně si ceníte vítězství na MČR vzhledemdalším úspěchům během této sezony?

Letošní sezona byla pro mě bezpochyby doposud tou nejúspěšnější a vážím si všech dobrých výsledků. Nicméně za velmi cenné vítězství, ne-li nejcennější, považuji právě první místo na finále Českého drezurního poháruMartinicích. Tam totiž startovali i někteří jezdci, kteří na MČR chyběli, včetně Fabrizia Sigismondiho. Toto vítězství pro mě osobně znamenalo právě jakési potvrzení mistrovského titulu a konec všemožným spekulacím.

 

Jak hodně si tohoto vítězství ceníterámci celé kariéry?

rámci dosavadní kariéry stojí premiérové vítězství na MČR velmi vysoko, velmi si ho vážím a doufám, že se nám na nějnásledujících letech podaří důstojně navázat.

 

Jaké máte další plánytímto koněm? Budete příští rokním obhajovat, nebo máte doma nějakou novou naději?

James Bond si po finále ČDP užíval zasloužený odpočinek po úspěšné sezóně a v listopadu ho čekají ještě jedny mezinárodní závody. Potomjen zimní příprava, kterou bych ráda zčásti realizovalazahraničí. Pokud vše půjde podle plánu, určitě se budeme snažitBondem příští rok nejen obhájit, ale také se posunout o stupeň obtížnosti výš. I v příštím roce by si měl tedy James Bond zatím udržet post stájové jedničky, než ho doroste domácí konkurence. :) 

 

Bude příští tok MČR hlavním bodem sezony, nebo se chystáte ještě na důležitější závody?

Konkrétní plán závodů na příští rok zatím nemám, ale MČRněm určitě figurovat bude, stejně tak jako více mezinárodních závodů. Ráda bych se v nadcházejícím roce účastnila závodůzahraničí taképříští rok šestiletým Exellentem van de Kempenhoeve, kterýletošním finále KMK skončil na druhém místě a je pro mě velkým příslibem do budoucna.

 

Děkujeme za rozhovor!

 

Nová rubrika „Na slovíčkomistrem ČR…“ bude vycházettýdenním intervalem každé úterý. Na další rozhovor se tak můžete těšit za týden, kdy představíme vítěze další jednéolympijských disciplín




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }