reklama 11B

Na slovíčko s mistrem ČR Annou Lani Novak

Třetí díl pravidelné rubriky „Na slovíčko s mistrem ČR…“ se věnuje vítězce v disciplíně skoky. V roce 2015 se zlatá medailistka v kategorii děti Anna Lani Novak účastnila svého prvního mistrovství České republiky ve skocích v sedle velkých koní...
03.11.2015 12:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Hned během premiéry si připsala na konto vítězství. V sedle klisny Tavety HS navíc několikrát během sezony jejich výbornou formu potvrdila.

 

Jak důležitým bodem ve vašem kalendáři bylo pro rok 2015 mistrovství České republiky?

Mistrovství pro nás byl jeden ze dvou nejdůležitějších závodůtéto sezóně - druhým bylo finále Czech Junior Cupu při finále Českého skokového poháruOlomouci.

 

jakými nadějemi jste tam jela?

Jeli jsme tam s tím, že bych chtěla být do 5. místa. Bylo to totiž moje první mistrovstvísedle velkého koně a celkově i první sezóna na velkých koních. Navíc Tavetu mám teprve od března roku 2015.

 

Jak se vám jako jezdciMartinicích líbilo? Co byste vyzdvihla jako největší plus?

V Martinicích byla dobrá organizace, akorát já jsem si to zkomplikovala pádem z koloběžky. Všechny parkury jsem tak musela jet „se zatnutými zuby. Potěšilo mě, jak se snažili, aby mohli uskutečnit družstva dětí, a to pouhých pár dní před začátkem samotného mistrovského klání.

 

Naopak našla byste i nějaký nedostatek, tip na vylepšení?

Vylepšila bych akorát sprchu a přidala více toalet, na počet účastníků toho bylo málo.

 

Je umístění mistrovství České republiky pro vás důležitou volbou při tom, zda se ho budete účastnit?

Pokud vše výjde jak má, tak bychom jeli příští rok určitě znova. Tím že jsem vyhrála, budu se snažit o obhajobu a v tu chvíli pro mě není důležité, kde se bude mistrovství konat.

 

Jak hodně si ceníte vítězství na mistrovském podniku vzhledem k dalším úspěchům během této sezony?

Vážím si ho stejně jako vítězství ve finále Czech Junior Cupu 2015 v Olomouci.  V rámci Czech Junior Cupu totiž jezdí také junioři, konkurence je tím větší a vítězství náročnější.

 

Jak hodně si tohoto vítězství ceníte v rámci celé své dosavadní, byť krátké, kariéry?

Zlaté medaile z tohoto roku si velmi vážím, protože jsem s takovým úspěchem na prvním mistrovství nepočítala a byla jsem velmi mile překvapena.

 

Jaké máte další plány s Tavetou HS? Budete s ní příští rok obhajovat?

S Tavetkou bych měla příští rok chodit parkury stupně „S“. Na mistrovství určitě pojedu, ale je možné, že to bude s jiným koněm.

 

Bude příští rok mistrovství České republiky hlavním bodem sezony, nebo se chystáte ještě na důležitější závody?

Hlavním bodem v sezoně 2016 pro nás bude příprava a kvalifikace na mistrovství Evropy 2016, které proběhne v Irsku. Na druhém místě v kalendáři pak bude mistrovství České republiky.

 

Děkujeme za rozhovor!

 

Nová rubrika „Na slovíčko s mistrem ČR…“ vychází s týdenním intervalem každé úterý. Na další rozhovor se tak můžete těšit za týden. 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE