reklama 11C

Na slovíčko s Francescou Kolowrat-Krakowskou

Dobré výkony nejen v České republice, ale i v zahraničí, podávala česká jezdkyně Francesca Kolowrat-Krakowská. Účastnila se i mistrovství Evropy, na republikovém šampionátu si pak na krk pověsila zlatou medaili…
15.02.2017 10:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Konec sezony 2016 – první dojem?

Musím říct, že tento rok byl pro mě plný změn, rozhodování a hlavně školy! Absolvovala jsem IB zkoušky, hlásila se na univerzity, ale zároveň jsem se chtěla věnovat sezóně a koním abychom mohli opět reprezentovat Česko na mistrovství Evropy.

Když se zamyslíte, co se opravdu povedlo?

Myslím si, že se námFrascati podařilo zajet pár dobrých parkurů o výšce 145cm, což pro nás bylo letos nové. Tudíž si velice vážím toho, jak sitím bravurně poradila a byla mi neskutečnou oporou a učitelkou. Také si myslím, že mistrovství Evropy (i přes můj jezdecky pokažený start v jednom z kol) jsme siFrascati užily a podařilo se nám obsadit stejné pořadí jakoroce 2015 s Vorietou. Dále si strašně cením vítezstvíkategorii mladých jezdcůVorietou.

Na co v sezoně nejradši vzpomínáte?

Nejraději vzpomínám na to, jak mně byla rodina, přátelé a celý tým oporou na všech závodech. Bez nich bych žádných úspěchů nedocílila.

Jak jste měla rozplánovanou sezonu 2016?

Primární roli hrála tentokrát škola, jelikož jsem chtěla dosáhnout co nejlepších výsledku, a tudíž jsem musela obětovat většinu času škole a sezóna byla trošku ochuzena o několik závodů. Určitě jsme se ale chtěli pokusit mít vrchol sezóny na MČR a mistrovství Evropy.

Čeho jste chtěla dosáhnout?

Náš cíl byl začít jezdit parkury o výšce 145cm a snažit se dostat do finále na ME.

Jak důležitým bodem ve vašem kalendáři bylo pro rok 2016 MČR?

Určitě to hrálo velkou roli, jelikož jsem si mohla vyzkoušet level stressu a výšku parkurů, které nás potom čekalo na ME.

Co pro vás titul znamená?

Titul pro mě znamená hodně, jelikož to byly moje a Voriety poslední společné závody, při kterých ona skončila jako šampionka a ukázala se v nejlepším světle.

Co si myslíte obecně o zlatu, jak je v ČR ceněn tento úspěch?

Myslím si, že je zlato ceněno velmi.

Jak náročná byla cesta ke zlaté medaili na samotném MČR?

Myslím si, že ta cesta byla celkem obtížná, jelikož se sešlo hodně výborných jezdců a koní, kteří byli velcí konkurenti . Stavitel také chystal parkury den ode dne těžší. Do poslední chvíle tak nebylo jasné, kdo bude či nebude mistr.

Kdo/co byl největší soupeř?

Všichni s čistými konty.

Jak se podle vás poslední MČR podařilo?

Ráda vzpomínám na to, že jsem se mohla vidět s přáteli, s kterými se přes rok moc nevidím, a také zavítat na české kolbiště, jelikož jsme moc tuzemských závodů na plánu neměli. Líbila se mi atmosféra a celková organizace, která znázorňovala, jak roste podpora jezdců a celkový zájem lidí o jezdecký sport.

Byl tento závod oproti těm ostatním v roce jiný?

Určitě hrál velkou roli stres, jelikož konkurentů bylo hodně a chtěla jsem se snažit zajet pěkné parkury a nic nepokazit. I nejmenší chybička mne mohla posunout na konec výsledkové listiny.

Když budete příští rok obhajovat, jak těžké to bude?

Bohužel příští rok obhajovat nebudu, ale určitě se pokusím přijet a podpořit ty, kteří se o to pokoušet budou!!

Jaké koně máte aktuálně k dispozici?

Momentálně žiji v USA a tudíž mám k dispozici pouze koně na projížďky v Central Parku, ale ti mají občas také potenciál!

K čemu byste rád směřovala?

Určitě bych se chtěla přijet podívat do Čech i do zahraničí na pár závodů a podpořit své známe! Myslím si, že Evropa v Šamoríně bude letos opravdu zajímavá.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE