reklama 11A

Na ME ve všestrannosti nejlépe Kamírová

Čeští reprezentanti na mistrovství Evropy ve všestrannosti mezi juniory v polském Bialy Boru mají po pátku 14. srpna za sebou kompletní drezurní zkoušku. Nejlépe si vedla Barbora Kamírová s Christem 1, která tento rok sídlí a trénuje u Dibowského...
14.08.2015 19:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

„Dalo se čekat, že pokud všechny jezdkyně předvedou svůj obvyklý výsledek, tak by měla být nejlepší právě Bára, proto jsem ji dal jako poslední členku týmu,“ popsal Miloslav Příhoda. Barbora KamírováChristem 1 zajela úlohu za 55,5 trestných bodů, což stačí na 53. pozici. „Výsledky jsou velmi těsné. Úroveň juniorů se celkově zvedla a nejsou zde žádné velké výkyvy, nejhorší výsledek byl pouze 65,5 trestných bodů. A musím říct, že ti na předních místech jezdili opravdu výborně a jejich koně jsou velmi kvalitní,“ doplnil Miloslav Příhoda. „Naši jezdily také velmi dobře, ale s Brity, Němci či Francouzi se nedá srovnávat.“

Dělené 61. místo s 57,8 body patří Nikole Jindrové s Goldwin a Anežce Lexové s Berenis. Druhá zmíněná však postavení týmu neovlivní, neboť startuje pouze za jednotlivce. Nad 60 trestných bodů má Šárka Votavová s Bailey i Marie Dvořáková s Dukátem.

V sobotu čeká na jezdce terénní jízda. „Trať je opravdu náročná, navíc se několik vedoucích ekip shodlo na tom, že je změřena kratší vzdálenost, než ta skutečná, takže i čas bude hrát velkou roli. U nás je však priorita dokončit bez chyb na překážkách,“ zmínil Miloslav Příhoda. „Je nás tu z Čech hodně, proto se rozmístíme po trase a budeme se snažit povzbuzovat naše jezdkyně. Čeká na ně zřejmě nejtěžší kros, který šly. Ptal jsem se Báry Kamírové na srovnání a dle jejích slov to loni tak těžké nebylo,“ doplnil.

Aktuální výsledky naleznete ZDE. V soutěži týmů je ve vedení Německo s 111,4 body před druhou Velkou Británií (121,5 bodů) a třetí Francií (123,3 bodů). V soutěži se představilo celkem 13 družstev. 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE