reklama 11C

Na CIC Sopot lepší Pokorný s Graf Reinette

Robert Pokorný a Martin Maivald se vypravili ve dnech 23. – 26. dubna na mezinárodní závody ve všestrannosti CIC3* do polských Sopot. Oba nastoupili v nejtěžší soutěži, kterou bohužel nedokončili. Svého druhého koně však měl Robert Pokorný v CIC1*…
28.04.2015 08:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ilustrační foto archiv Jezdci.cz

Úřadující mistr České republiky Robert Pokorný si do Sopot vzal své svěřence Boline a Graf Reinette. S Boline závodil v rámci nejnáročnější soutěže závodů CIC3*, kde předvedl v drezuře výkon za 55,2 trestných bodů. Bohužel však nedokončil terénní jízdu a byl tedy vyloučen. Dle výsledků z FEI se mělo jednat o první start klisny na úrovni tří hvězd.

Do cíle se dostal v sedle svého druhého koně Graf Reinette, s nímž bojoval při CIC1*. S tímto letos osmiletým koněm dokončil s celkovým ziskem 64,5 trestných bodů, což v silné konkurenci na nejlepší příčky nestačilo. Česká dvojice si nejlépe poradila s krosem, na němž nepřidala na své konto jediný trestný bod. Dokončili totiž bez zaváhání a ve stanoveném čase. Za drezurní úlohu obdrželi 52,5 trestných bodů a dalších 12 pak přidali na parkuru za 3 chyby na překážkách.

Druhým českým reprezentantem byl Martin Maivald s Gombou. Jezdce však v soutěži CIC3* potkal stejný osud jako Roberta Pokorného a soutěž pro sobotní terénní jízdu nedokončili.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE